29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MarePrefectul în vizită la fabrica de profile aeronautice

Prefectul în vizită la fabrica de profile aeronautice

13047675_1171632512860388_8626119658578486602_o

Prefectul județului Satu Mare, Radu Bud s-a aflat joi, 12 mai 2016, în județul Maramureș, acolo unde a vizitat sediul unei fabrici de profile pentru industria aeronautică, ca urmare a invitației conducerii acestei companii. La întâlnire au participat prefectul județului Maramureș, Lupuț Sebastian Mihai, președintele fabricii, Jon Kevin Loebbaka, directorul financiar al fabricii, Daniel Vărzaru și primarul comunei maramureșene Dumbrăvița, Felician Ciceu.
Scopul vizitei prefectului de Satu Mare a fost acela de a lua contact cu activitatea pe care o desfășoară această companie în România, având în vedere că în mai puțin de un an va deschide o fabrică și în județul Satu Mare, în comuna Medieșu Aurit. Investiția va depăși suma de 50 milioane de euro și va crea aproximativ 500 de locuri de muncă.
“Sunt impresionat de ceea ce am văzut la Dumbrăvița. Am vizitat și alte fabrici din străinătate, dar ceea ce am văzut aici m-a impresionat. Este o fabrică modernă, curată și mai ales cu foarte mulți angajați tineri, iar 20%dintre persoanele angajate sunt ingineri. Aștept cu nerăbdare să înceapă construcția fabricii din Medieșu-Aurit. În mine personal, și în colegii de la Prefectură vor găsi tot sprijinul necesar pentru obține legal, nebirocratic toate avizele necesare realizării fabricii, având în vedere că 500 de oameni din zonă vor avea un loc de muncă ” a declarat prefectul Radu Bud, în urma vizitei de o oră în fabrica de la Dumbrăvița.
Fabrica Universal Alloy Corporation (UAC) din Dumbrăvița, județul Maramureș se întinde pe o suprafață de 100.000 de metri pătrați din care 32.000 de metri patrati facilitati de productie, iar produsele fabricate acolo acoperă aproximativ 50% din necesarul de profile Airbus pentru industria aeronautică din Europa. Sediul central al fabricii maramureșene de componente aeronautice este localizată in nordul Atlantei – în Canton, Georgia. Această firmă face parte dintr-un important grup de firme -Montana Tech Componentes AG – care se numără printre liderii mondiali ce activează pe piața pieselor extrudate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente