marți, februarie 27, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePrefectul vrea rezolvarea problemelor cu clădirile periculoase

Prefectul vrea rezolvarea problemelor cu clădirile periculoase

prefect

Având în vedere evenimentul produs în data de 30 aprilie 2016, orele 14.00 în municipiul Satu Mare, str. Horea nr.2, clădire monument istoric, în cursul zilei de miercuri, 04 mai 2016, la nivelul Instituției Prefectului – județul Satu Mare a avut loc o ședință de lucru în care s-a realizat o scurtă analiză a tuturor clădirilor monument istoric din municipiul Satu Mare. În cadrul ședinței de lucru reprezentanții instituțiilor cu competențe în domeniu ai Direcției Județene pentru Cultură Satu Mare, Inspectoratului Județean în Construcții Satu Mare, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al Județului Satu Mare, Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și-au prezentat punctele de vedere privind întreținerea și posibilitățile de reabilitare ale acestora. Concluziile ședinței de lucru , obligații ale Primăriei municipiului Satu Mare sunt următoarele:
• Inventarierea clădirilor monument istoric și a altor imobile din ansambluri sau situri istorice aflate în proprietatea publică ori privată care prezintă risc pentru siguranța cetățeanului
• Identificarea de soluții pentru rezolvarea situațiilor imobilelor Hotel Dacia și a celui situat pe str. Rânduneleor nr.1 ( clădirea sprijinită în bârne)
• Notificarea de către primăria municipiului Satu Mare a proprietarilor privați de imobile privind obligațiile care le revin în conformitate cu legislația în vigoare, Legea 422/2001.
• Identificarea de fonduri necesare pentru reabilitarea clădirilor monument istoric și a altor imobile din ansambluri sau situri istorice aflate în proprietatea publică ori privată
• Marcarea zonelor cu probleme pentru a evita producerea unor situații de urgență, acestea venind în sprijinul și siguranța cetățenilor.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente