vineri, mai 31, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePrefectul vrea să-i sancționeze pe membrii comisiilor locale

Prefectul vrea să-i sancționeze pe membrii comisiilor locale

Membrii comisiilor locale de fond funciar sunt pasibili de amenzi usturătoare din partea Prefecturii Satu Mare dacă nu se pun serios pe treabă. Șeful Serviciului juridic și contencios administrativ din cadrul Prefecturii Satu Mare a arătat în cadrul ședinței Comisiei Județene de Fond Funciar, că amenzile sunt foarte mari.

Cosmin Dorle a arătat că sunt unele comisii locale de fond funciar care nu-și fac treaba și că acestea vor fi sancționate.

”Se are în vedere și un plan de lucru al unei comisii constituită prin ordinul prefectului de a face deplasări pe teren la comisiile locale unde nu se desfășoară activități și, probabil, să va ajunge și la sancțiuni. Aceste sancțiuni sunt destul de mari. Încep de la 10.000 de lei și pot ajunge și până la 100.000 de lei. Sancțiunea să dă fiecărui membru a comisiei locale care se face vinovat. Începând de la secretar, președintele comisiei, care de obicei este primarul, sau orice membru care se face vinovat”, a precizat Cosmin Dorle.

Prefectul Darius Filip a întărit cele spuse de Cosmin Dorle, adăugând faptul că sunt foarte multe reclamații la adresa unor comisii locale care nu-și fac treaba și că, foarte probabil, acestea vor primi amenzi usturătoare.

”Sancțiunile sunt concepute pentru a fi aplicate. Sunt o grămadă de sesizări, chiar și de la Avocatul Poporului, cu privire la neaplicarea legii de către o parte a unor membri a unor comisii locale de fond funciar. Și atunci va trebui, într-adevăr, dacă nu se rezolvă, să ne facem datoria și să aplicăm și sancțiuni. Dar am încercăm în prima fază și fără sancțiuni. Unde nu se poate, vom aplica și sancțiuni”, a declarat și prefectul Darius Filip.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente