joi, februarie 2, 2023
AcasăLocalePregătiri pentru primirea unui nou grup de copii orfani din Ucraina

Pregătiri pentru primirea unui nou grup de copii orfani din Ucraina

Un  nou grup de 185 de persoane, copii orfani din orfelinatele din Regiunea Dnepropetrovsk și însoțitorii acestora va ajunge în România, în dimineața zilei de  17 aprilie 2022, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu-Diakovo. 

Așa cum a procedat și la sosirea altor grupuri de persoane venite la Satu Mare, la solicitarea de sprijin venită din partea Ambasadei Ucrainei în România și a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Instituția Prefectului județul Satu Mare a luat  toate măsurile necesare astfel încât să fie asigurate toate condițiile privind primirea, cazarea temporară și transferul grupului venit din Ucraina la mijlocul de transport necesar pentru a ajunge în Turcia în cursul zilei de 19 aprilie 2022.

​Spatiile de cazare au fost amenajate și puse la dispoziție de oameni inimoși  respectiv de Asociația  Borókagyökér Satu Mare. 

Masa, va fi asigurată prin grija Asociației ”O masă caldă”, a celor de la Crucea Roșie Satu Mare  și a Serviciului de Ajutor Maltez. 

​Transportul pe perioada tranzitului va fi asigurat de structurile Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare și Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare. 

​Prefectul Roca Radu  mulțumește tuturora, că, sunt asigurate toate condițiile pentru primirea, cazarea temporară și transferul la aeroportul din Baia Mare, de unde  grupul va ajunge în Turcia.  

” Mulțumesc tuturor celor implicați în efortul de ajutorare al oamenilor care fug din calea războiului din Ucraina. 

Dumnezeu să vă răsplătească bunătatea!

Sărbători binecuvântate  pentru toți cei  care sărbătoresc  Paștele sau Floriile! ”- Radu Roca.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente