29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăEconomico-socialInternationalDoi slovaci care au plănuit un omor la comandă, au fost prinși...

Doi slovaci care au plănuit un omor la comandă, au fost prinși într-un hotel din Satu Mare

Doi slovaci, deosebit de periculoși, care erau urmăriţi internaţional pentru apartenenţă la un grup infracţional organizat şi trafic de droguri şi cercetaţi pentru planificarea unui omor la comandă, au fost prinşi într-un hotel din Satu Mare, anunţă IGPR.

Poliția precizează că cei doi aveau asupra lor acte de identitate falsificate şi arme albe.

“La data de 13 aprilie 2022, în urma investigațiilor derulate de polițiștii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale și a cooperării internaționale, au fost depistați și reținuți 2 cetățeni slovaci, urmăriți internațional pentru participare la un grup infracțional organizat și trafic ilicit de droguri de mare risc.

Astfel, la solicitarea autorităților slovace, a fost declanșată o operațiune, având ca obiectiv localizarea și reținerea a doi cetățeni slovaci, urmăriți internațional, unul dintre ei fiind mediatizat și prin intermediul E.N.F.A.S.T. (European Network for Fugitive Active Search Teams) – www.eumostwanted.eu, cu sprijinul EUROPOL.

Cei doi se sustrăgeau arestării preventive pentru comiterea infracțiunilor de apartenență la un grup infracțional organizat și trafic de droguri, fiind cercetați și într-un alt dosar penal instrumentat de autoritățile slovace, pentru planificarea unui omor la comanda (faptă neconsumată).

Începând cu anul 2015, cei doi ar fi constituit un grup infracțional organizat, împreună cu alte persoane, prin intermediul căruia ar fi produs și vândut droguri de mare risc, în valoare de peste 22 de milioane de euro”, arată într-un comunicat de presă, Poliția Română.

Datele furnizate de F.A.S.T. Slovacia (Fugitive Active Search Teams) au arătat că bărbații sunt deosebit de violenți, posibil înarmați, existând informații că ar fi trecut, fraudulos, frontiera în România. 

“Activitățile specifice derulate în România de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și a Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, au condus la depistarea celor 2 bărbați, în incinta unui hotel, în municipiul Satu Mare. 

Asupra lor au fost găsite acte de identitate falsificate și arme albe.

Persoanele au fost prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea și Curții de Apel Oradea, acestea fiind arestate preventiv, pentru 30 de zile. 

De asemenea, a fost declanșată procedura de predare în favoarea autorităților slovace. 

(…) Totodată, s-a beneficiat de sprijinul compartimentelor urmăriri din cadrul inspectoratelor de poliție județene Bihor și Satu Mare”, mai transmite Poliția Română.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente