Acasă Economico-social National Premierul anunță noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

Premierul anunță noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

Premierul României, Florin Cîțu, a afirmat că de la 1 iunie, în România, vor fi adoptate noi măsuri de relaxare. Până la începutul lunii viitoare, premierul consideră că se poate ajunge la cifra de 5 milioane de români vaccinați. Cîțu a subliniat în cadrul unui briefing de presă că obiectivul este stoparea pandemiei, lucru care poate fi realizat doar prin imunizarea unui număr mare de cetățeni.

”Putem să atingem 5 milioane, dar nu ăsta este, de fapt, obiectivul – să atingem o anumită cifră. Obiectivul este să depășim pandemia. Şi nu putem să depășim pandemia decât prin vaccinare. Faptul că am venit cu câteva măsuri mai rapid a fost tocmai pentru că ne-am vaccinat și am văzut că vaccinarea a dus la o reducere a ratei de pozitivare, sau de infectare.” a precizat premierul Florin Cîțu.

Premierul și-a exprimat convingerea că românii se vor vaccina, în primul rând pentru sănătatea lor și a familiei lor, iar apoi pentru revenirea la o viață normală. Potrivit premierului, românii au înțeles importanța vaccinării. Astfel că de la 1 iunie, indiferent dacă vor fi sau nu vor fi 5 milioane de români vaccinați, vor fi introduse noi măsuri de relaxare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Apă gratis pentru trecători la Tășnad și Satu Mare

Valul de căldură ce a lovit județul Satu Mare stârnește reacții pozitive în rândul comunității locale. În...

Gașca Zurli revine la Satu Mare

Vești bune pentru copiii care îndrăgesc cea mai tare gașcă din țară, Gașca Zurli. După ce concertul de...

Numărul îmbolnăvirilor de COVID – 19 continuă să scadă

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

În 2020 România a fost cea mai ieftină țară din UE

În anul 2020, în medie, românii au plătit cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană pe mâncare, băutură,...

Comentarii recente