vineri, februarie 23, 2024
AcasăPoliticaNationalPremierul Ciucă anunță OUG pentru finalizarea și operaționalizarea celor 3 centre de...

Premierul Ciucă anunță OUG pentru finalizarea și operaționalizarea celor 3 centre de mari arși

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat la începutul ședinței de Guvern, de miercuri că va fi aprobată o ordonanţă de urgenţă (OUG) pentru operaţionalizarea a trei centre de mari arşi la spitalele Grigore Alexandrescu din Bucureşti şi spitalele judeţene din Timişoara şi Târgu Mureş.

„Asigurăm, în ședința de astăzi, fondurile necesare pentru finalizarea și operaționalizarea celor 3 centre care vor asigura tratamentul pacienților cu arsuri grave la București, Timișoara și Târgu Mureș, continuând finanțarea lucrărilor și după data de 1 ianuarie 2025.

Suplimentăm astfel cu peste 340 de milioane de lei, de la bugetul de stat, sumele necesare pentru construirea clădirilor complexe și operaționalizarea acestor trei unități sanitare, așa cum România și-a asumat și cum societatea așteaptă de mai mulți ani. Aceste sume vin în completarea celor 400 milioane euro, pe care România le-a accesat sub forma a două împrumuturi de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).

Construirea acestor centre pentru mari arși, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timişoara, a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucureşti şi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş sunt obiective asumate prin reforma privind sectorul sanitar”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

După finalizarea acestor obiective de investiţii, România ar urma să aibă 31 de paturi pentru pacienţii arşi grav, 20 de paturi pentru pacienţii intermediari şi 58 de săli de operaţie dedicate pacienţilor cu aceste patologii.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente