duminică, februarie 25, 2024
AcasăEconomico-socialPremierul Nicolae Ciucă oferă detalii despre rectificarea bugetară pregătită de Guvern

Premierul Nicolae Ciucă oferă detalii despre rectificarea bugetară pregătită de Guvern

Într-o postare pe Facebook, premierul României, Nicolae Ciucă, a oferit detalii despre rectificarea bugetară pregătită de Guvern.

Premierul subliniază că prioritatea este asigurarea finanţării pentru măsurile guvernamentale incluse în pachetele de sprijin pentru economie şi cetăţeni.

“Rectificarea bugetară pe care o vom aproba asigură perspectiva unei bune funcționări a serviciilor publice oferite cetățenilor, plata drepturilor sociale, precum și finanțarea programelor și schemelor de ajutor de stat destinate susținerii economiei.


Pregătim o rectificare pozitivă, iar prioritate are finanțarea măsurilor guvernamentale incluse în pachetele de sprijin pentru economie și pentru cetățeni, reducând, în același timp, cheltuielile pentru bunuri și servicii ale tuturor ministerelor.


Alocăm fonduri suplimentare susținerii investițiilor importante în economie, așa cum ne-am angajat prin Programul „Sprijin pentru România”. Bugetul schemei de ajutor de stat va crește de la 6,38 miliarde lei la 7,37 miliarde lei, calificându-se investițiile de cel puțin 1 milion de euro în industria alimentară, producerea materialelor de construcții, producerea de piese auto și industria hârtiei.
Continuăm să menținem măsurile de protejare a cetățenilor, de susținere a serviciilor publice esențiale – activitățile în spitale, în școli, în toate instituțiile statului -, precum și activitatea din industria alimentară și a IMM-urilor. Sunt sectoarele de activitate cu pondere substanțială în bugetul de stat”, a precizat premierul.

În aceeași postare, liderul de la Palatul Victoria a precizat că va avea loc şi o evaluare a deciziei privind compensarea creşterii preţului la carburanţi, ca să vadă dacă e continuată măsura. 


“Totodată, ne aflăm la jumătatea perioadei de implementare a deciziei de compensare a creșterii prețului la carburanți. De la momentul luării deciziei, prețul la carburant a scăzut. Prin urmare, la sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a efectelor măsurii guvernamentale, o soluție bună având în vedere că am putut cu toții să observăm impactul pe care l-a produs în reglarea prețului la carburanți. Valorificăm toate oportunitățile de finanțare pe care le avem din fonduri naționale și europene și le punem în valoare în beneficiul cetățenilor români și al economiei naționale”, a conchis Nicolae Ciucă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente