marți, mai 21, 2024
AcasăPoliticaPresa rusă: Băsescu este îngrijorat că Moldova s-ar putea răzgândi în privința...

Presa rusă: Băsescu este îngrijorat că Moldova s-ar putea răzgândi în privința integrării europene

Președintele Traian Băsescu a declarat, la întâlnirea cu Igor Corman, președintele Parlamentului moldovean, că există posibilitatea ca R.Moldova să se răzgândească în ultimul moment și să prefere apropierea de Uniunea Vamală Rusia-Belarus în locul integrării UE, potrivit agenției ruse Rosbalt. Potrivit agenției ruse Rosbalt, în cursul întâlnirii pe care a avut-o cu președintele Parlamentului moldovean, Igor Corman, Băsescu a exprimat preocupare că Republica Moldova ar putea repeta scenariul armean, în contextul în care Guvernul de la Erevan a preferat în ultimul moment să semneze acorduri cu Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, deși existau premisele integrării europene.

„Ați văzut ce a făcut Armenia, s-a răzgândit în ultimele 24 de ore”, i-a spus Băsescu lui Corman, conform agenției ruse Rosbalt. Potrivit agenției ruse, Băsescu a notat că reacțiile opoziției din R.Moldova sugerează reticență față de semnarea acordurilor de liber-schimb și asociere cu Uniunea Europeană.

„Aveți misiunea patriotică de a rămâne la putere în 2014-2015 pentru a ratifica acordurile (europene – n.red.), astfel încât acestea să nu rămână simple povești”, i-a transmis Băsescu lui Corman, membru al Partidului Democrat din R.Moldova, formațiune care este parte a Coaliției pentru Guvernare Proeuropeană, aflată la guvernare la Chișinău.Armenia încheiase în iulie discuțiile tehnice pentru semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, iar documentul ar fi urmat să fie semnat la summitul Parteneriatului Estic din noiembrie. Cu toate acestea, în urma întrevederii pe care președintele armean, Serj Sarkisian, a avut-o în septembrie cu omologul său rus, Vladimir Putin, liderul de la Erevan a anunțat că este pregătit pentru integrarea țării în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan și pentru perspectiva formării Uniunii Economice Eurasiatice, un proiect al Moscovei care ar rivaliza cu Uniunea Europeană.

1 COMENTARIU

  1. Moldova are de ales sa ramana langa rusia sau sa faca pasul spre uniune, desi dupa cum se vede, cei care au intrat in uniune nu o duc prea bine.

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente