duminică, septembrie 24, 2023
AcasăLocaleInternationalePreședintele Cehiei cere organizarea unui referendum privind apartenența țării la UE și...

Președintele Cehiei cere organizarea unui referendum privind apartenența țării la UE și NATO

UE

Președintele ceh Milos Zeman cere organizarea unui referendum cu privire la prezența Cehiei în Uniunea Europeană și NATO, afirmând că totuși susține apartenența țării sale la cele două organizații.

Președintele ceh nu are dreptul de a convoca un referendum, însă cererea va fi probabil bine primită în Cehia, țără în care mulți alegători sunt sceptici în privința Uniunii Europene.

„Nu sunt de acord cu cei care sunt pentru părăsirea Uniunii Europene,” a spus Zeman cu ocazia unei întâlniri cu cetățenii în orașul Velke Mezirici , citat de un post de radio din Cehia.

„Dar voi face tot ce ce se poate pentru ca ei să aibă un referendum și să se poate exprima. În mod similar și în cazul ieșirii din NATO,” a adăugat președintele ceh.

Potrivit unui sondaj al Institutului CVVM, organizat Cehia în luna aprilie, nivelul satisfacției în privința apartenenței la UE a scăzut la 25 la sută, comparativ cu 32 la sută anul precedent.

Modul în care UE a gestionat criza refugiaților a provocat ostilitatea multor cetățeni din statele estice al Blocului comunitar, iar unele țări din această zonă au refuzat aplicarea cotelor obligatorii de imigranți, care au fost introduse de Comisia Europeană.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente