29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăEconomico-socialVIDEO: Președintele Consiliului Județean, vizită sub anonimat la Unitatea Primiri Urgențe

VIDEO: Președintele Consiliului Județean, vizită sub anonimat la Unitatea Primiri Urgențe

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, s-a prezentat la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean Deva în urma unui apel telefonic în care era anunțat de faptul că un pacient în vârstă așteaptă de câteva zeci de minute la UPU, fără ca cineva să se ocupe de el.

Cu toate că era într-o zi de sâmbătă, trecut de ora 21:00, președintele Consiliului Județean Deva s-a prezentat ”sub acoperire” la Unitatea Primiri Urgențe pentru a vedea cu ochii lui modul în care sunt tratați pacienții. Și pacientul Laurențiu Nistor a avut parte de exact același comportament din partea personalului medical, comportament despre care s-au fcut numeroase sesizări în ultimele luni.

După 45 de minute de așteptare fără rezultat, ”pacientul” și-a dezvăluit identitatea și a avut o discuție extrem de serioasă cu medicul ortoped de gardă și alte cadre medicale.

Acesta a fost foarte clar și le-a transmis că au două variante: ori își schimbă atitudinea, ori pleacă acasă.

Iată mărturia președintelui CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor

”În ultimele luni, am primit numeroase sesizări în legătură cu modul în care sunt primiți și tratați pacienții care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Deva. Cea mai recentă, sâmbătă seară. Tocmai terminasem munca de acasă, în grădină, când am fost informat că un pacient în vârstă aștepta de mai bine de o oră și jumătate ca cineva să se ocupe de el. A fost momentul în care am decis să merg personal la UPU, să constat personal ce și cum se întâmplă acolo. Nu mi-am schimbat hainele, am pornit imediat spre spital. Era ora 21.30.

Din păcate, ajuns la UPU, majoritatea sesizărilor s-au confirmat. „Pacientul” Nistor a primit același tratament: 45 de minute în care, deși le-am spus asistentelor că mă simt foarte rău și nu pot merge să-mi fac singur fișa de internare, nimeni nu m-a luat în seamă.

Această abordare trebuie să înceteze! Nu este posibil ca pacienții care ajung la „Urgență” să fie tratați în acest fel. Mesajul meu pentru personalul UPU este clar: ori își schimbă comportamentul, ori pleacă acasă!

Spitalul Județean are o echipă managerială răspunzătoare pentru ce se întâmplă în toate secțiile, iar Urgența este poarta de intrare. Trebuie luate măsuri disciplinare legale împotriva celor care continuă să aibă atitudine nepotrivită față de pacienți.

Medicina și asistența medicală sunt profesii grele, pentru care este nevoie de multă dăruire, de empatie și, sigur că da, de pricepere. Vreau ca în cel mai scurt timp, echipa din UPU să fie dată exemplu pozitiv. Investim milioane de euro în acest spital, în secții noi, în modernizări și dotări medicale.

Este momentul ca întreg personalul să înțeleagă că atitudinea față de pacienți trebuie să se schimbe”, a transmis Laurențiu Nistor pe pagina sa de Facebook.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente