marți, iulie 16, 2024
AcasăLocalePresiuni pe avocatul care se ocupă de cazul Ștefaniei

Presiuni pe avocatul care se ocupă de cazul Ștefaniei

O nouă conferință de presă a fost organizată de părinții Ștefaniei și avocatul care îi reprezintă, Ovidiu Mureșan. Au fost date publicității noutăți privind cazul Ștefaniei – adolescenta care a decedat la scurt timp după ce a ajuns în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare – SJUSM.

Până în momentul de față, părinții Ștefaniei au fost audiați la Poliție și la Colegiul Medicilor, iar dosarul penal se află pe rol. Circumstanțele în care s-a produs decesul Ștefaniei sunt în continuare incerte, însă potrivit primelor probe, limbajul folosit de medicul curant în dialog cu Ștefania a fost neomenesc”.

„Ce vă putem confirma în acest moment fără a leza sub nicio formă prezumția de nevinovăție este că s-a folosit un limbaj total neadecvat, total neomenesc”, a precizat avocatul Ovidiu Mureșan.

Acesta a mai adăugat că Ștefania nu a fost trimisă să își facă analize de sânge, mama fetei primind de la policlinică două bilete de trimitere: unul radiologic și un test de gripă, iar ambele investigații au fost făcute în timpul zilei de luni.

„Dacă i s-ar fi spus că există suspiciune pentru care trebuie analize de sânge, mama le-ar fi făcut”, a adăugat Ovidiu Mureșan.

Avocatul familiei a declarat că se fac foarte multe presiuni asupra firmei de avocatură, și nu numai, însă în ciuda acestor lucruri firma de avocatură va continua să reprezinte părinții care își pierd copiii în urma unor cazuri suspecte de malpraxis.

Nu în ultimul rând au fost aduse aprecieri și mulțumiri cadrelor medicale – medici și asistente – care au făcut tot posibilul să o salveze pe Ștefania.

„Vreau să mulțumesc în numele familiei acelor medici de la urgențe majore care s-au chinuit mai bine de o oră și jumătate în a resuscita și a aduce la viață acest copilaș. Vreau să mulțumesc asistentelor medicale cu ajutorul căruia acest copil, să spunem așa, a ajuns la urgențe majore. O să vedeți că asistentele medicale au jucat un rol esențial în a lua hotărâri acolo unde medicii nu au luat hotărâri. […] Cu mare tam-tam s-a declanșat o procedură în comisia de etică cu audieri de zeci de persoane, până în acest nu am primit niciun răspuns, nicio soluție, nicio măsură. E liniște și pace”, a conchis avocatul Ovidiu Mureșan.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente