Acasă Locale Stiri Satu Mare Presupusul proprietar al castelului din Medieșu Aurit

Presupusul proprietar al castelului din Medieșu Aurit

22-Fatada-Castelului-Lonyai

Afaceristul Remus Truică s-a prezentat 19 mai dimineață la sediul DIICOT, pentru a fi audiat în dosarul creditelor ilegale luate de la BRD. Remus Truică este așa-zisul „proprietar” al Castelului Medieval din Medieșu Aurit, după ce a cumpărat drepturile litigioase ale acestuia de la Prințul Paul.
În dosarul creditelor de la BRD sunt audiate și nume sonore precum Adrian Sârbu și Elena Udrea. Potrivit procurorilor în acest dosar este vorba despre contracte de aproximativ 40 de milioane de euro, începând din 2008 și până în prezent. Anchetatorii susțin că Truică ar fi obținut milioane de euro de la BRD, pe baza unor garanții fictive și a unor terenuri supraevaluate.
Potrivit unor surse judiciare, în 2006, prințul Paul de România, alias Paul Lambrino a concesionat toate drepturile sale ca posibil moștenitor (la acel moment nu era încă recunoscut oficial ca membru al Casei Regale) societății SC Reciplia SRL, reprezentată de Remus Truică, în schimbul a 4 milioane de euro. Astfel, Remus Truică a devenit moștenitor al Casei Regale.
În această afacere se află sute de imobile și mii de hectare de teren ce au aparținut Casei Regale, a căror valoare se ridică la aproximativ 4 miliarde de euro. Pe lista acestor bunuri se află și Castelul Medieval din Medieșu Aurit.
În prezent, castelul face obiectul unui litigiu deoarece, potrivit primarului comunei Medieșu Aurit, Silviu Zetea, urmașii lui Carol al II-lea, cel care a cumpărat clădirea în 1920, au depus o cerere de retrocedare. În 2014, Comisia locală de fond funciar a decis respingerea cererii pe vicii de formă. Decizia comisiei a fost atacată în instanță.

- Advertisment -

Cele mai populare

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Credinţă, Dreptate ,Unitate dar mai ales Demnitate!

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI Către,Guvernul României,Domnule Prim-Ministru, Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de...

A murit legenda Argentinei, Diego Maradona

Anul 2020 mai face o victimă, și ne mai arată încă o dată că a fost un an...

Comentarii recente