vineri, mai 31, 2024
AcasăsusPrețul căpșunilor la Halmeu scade radical

Prețul căpșunilor la Halmeu scade radical

Preț mic pentru căpșunile din acest an. Tânărul Alexandru Fazekaș din comuna Halmeu, județul Satu Mare, a publicat un video pe pagina sa de Tik Tok, în care semnala că la banii primiți pentru recoltă, căpșunarii din România sunt tot mai determinați să abandoneze plantațiile.

”De la anul ne vedem la fibră optică în Anglia, agricultura nu mai merge. La bani de nimic se vând căpșuni frumoase, să ajungem să vindem la prețul acesta, din ultimii 20 de ani cred că acesta este cel mai greu sezon pentru noi. Marfă frumoasă dar asta este viața la Halmeu, nu avem ce să facem. Avem calitate, cantitate dar preț de nimic dar asta este, de la anul ne vedem în Londra”, este mesajul care s-a viralizat imediat pe internet.

”Nu renunțăm la afacere dar suntem descurajați și dezamăgiți. Noi avem o suprafață de patru hectare numai cu căpșuni, dar cultivăm și legume. Prețul în prezent este de 5-6 lei pe kilogramul de căpșuni direct din câmp, nici mai mult, nici mai puțin. Noi într-un fel ne rugăm practic de intermediari să ne ia marfa ca să vindem să putem să înființăm și alte culturi, să avem bani să ne ducem investițiile mai departe. Anul trecut spre exemplu în perioada similară, adică la începutul culesului, primeam 12 lei pe kilogram, practic dublu cât este acum și ne temem că prețul se va duce și mai jos pe măsură ce apar tot mai multe fructe în piață.” declara tânărul producător pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente