Acasă Locale Stiri Satu Mare Primăria Carei în dublu exemplar

Primăria Carei în dublu exemplar

La sediu nou de primărie musai și administrator nou  la site-ul primăriei.  “Cum e turcu’  și pistolu”  spune zicala din bătrâni….așa că dacă primarul ne îmbrobodește că avem un sediu nou la primărie care  de fapt e numai pentru baronii din jurul  lui în timp ce serviciile care au orar de lucru cu publicul larg sunt exilate în clădirea destinată Centrului Social renovat printr-un proiect din fonduri europene , de ce să nu adopte același scenariu și administratorul site-ului primăriei Carei?

Care site   e… de fapt două. Utilizate in functie de starea de spirit a noului administrator.

Pe rețeaua  Facebook,avem  două pagini alocate instituției Primăria Carei. Dacă e  să ne luăm după cele  “meșterite”   de administrator,am putea crede că într-adevăr e vorba de două …probleme diferite.

Pe una dintre pagini apare Primăria Carei ca fiind o Organizație Guvernamentală iar cealaltă e …Carei Primăria,polgarmesteri hivatal. Ceva de genul Eugen pentru români și Jeno pentru maghiari. Veșnica dilemă .

La fel de indecis e administratorul și în ce privește conținutul știrilor ce le postează că de rea intenție nu cred că trebuie să îl suspectăm.

Nici un anunț despre  posturile scoase la concurs de primăria Carei,indiferent că sunt de referent,consilier,director economic sau secretar. Totul trebuie să fie ținut în cea mai mare taină pentru ca nu cumva să se rătăcească iar vreun specialist în domeniul pentru care postul este scos la concurs cum s-a întâmplat cu postul de administrator parc,oferit unui soț de consilier local și nu unui specialist în arboricultură . Și asta în cazul în care se organizează concurs că doar se mai fac angajări și sărind peste această …etapă  puțin convenabilă.

Dacă  Vernisajul de anul trecut al Asociației a Pensionarilor din învățământ din Orosháza a fost  menționat  pe noua pagină nu același lucru îl putem spune despre evenimentul Festivalul de Datini și obiceiuri de Crăciun din 21 decembrie, aflat la prima ediție dar organizat, ce-i drept, de  Asociațiunea  culturală Astra, Despărțământul  Carei . Succesul de care s-a bucurat prin numărul mare de participanți și de spectatori a făcut să trecem cu vederea …micile scăpări ale unui administrator proaspăt angajat.

Pentru asociațiunea ASTRA din acest colț de țară nu este o noutate o asemenea tactică de ignorare. În istoricul asociațiunii apar  chiar interziceri de constituire în anii 1901 sau 1910 că doar promovau literatura și cultura poporului român.  Embargoul funcționează perfect și la nivel județean.  Noroc că membrii asociațiunii nu sunt slabi de înger și își văd mai departe de activități.

Noul administrator  nu are însă probleme numai cu memoria selectivă. Din cele apărute pa pagina cu Primăria Carei –Organizație guvernamentală, se observă că e în neclar  și cu exprimările în limba română dar și cu lucrările ce au loc în oraș.

…. Să fie angajații  societății furnizoare de apă lucrau de zor vineri, în jurul amiezii, cei care ne instalează cablurile de curent?

Așteptăm cu interes declarațiile de avere ce vor fi postate în curând pe site-ul oficial al municipiului Carei, www.municipiulcarei.ro

Daniela CIUTĂ

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente