29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăLocalePrimăria Negrești Oaș trimite un convoi umanitar în Ucraina

Primăria Negrești Oaș trimite un convoi umanitar în Ucraina

Primăria Negrești Oaș trimite un convoi umanitar la ucrainenii aflați în mare nevoie în această perioadă. Cu toții sunteți invitați să contribuiți cu orice, cât de puțin, pentru ajutorarea comunităților de ucraineni de lângă granițele cu România.

Redăm mesajul transmis de primarul Aurelia Fedorca

“Ne mobilizăm toți la Negrești-Oaș pentru a-i ajuta pe bravii și curajoșii noștri prieteni și vecini, frați și surori, din Ucraina, în aceste clipe îngrozitoare. În orașul înfrățit Teacevo și în toată Ucraina oamenii sunt pregătiți să lupte și să reziste în fața acestei agresiuni nejustificate a Rusiei.

Am convocat un comitet de solidaritate cu Teacevo și cu Ucraina, la care au răspuns pozitiv pe lângă membrii comitetului local pentru situații de urgență, reprezentanți ai mediului de afaceri din HORECA, magazine și depozite alimentare, lanțuri de supermarketuri și ai ONG-urilor din Negrești-Oaș. Împreună ne-am mobilizat pentru ca în zilele următoare sprijinul nostru să se concretizeze într-un convoi de ajutoare umanitare, iar pe plan local să putem primi parte din refugiații care trec în fiecare zi granița din zona de război.

Primarul din Teacevo ne-a trimis o listă cuprinzând echipamentele de protecție civilă și medicale de care localitatea și cetățenii ei, care au rămas să țină piept războiului, au nevoie, precum și alte produse necesare pentru ca populația să poată rezista. Sunt sigură că ați văzut și voi că sunt zone în Ucraina în care oamenii nu mai au de unde să-și cumpere produsele necesare existenței.

Frații noștri din Teacevo și din împrejurimi au nevoie urgent de următoarele lucruri:

– Alimente neperisabile și cu termen lung de valabilitate, ambalate – conserve de carne și pește, ulei, hrisca, mei, cereale, paste;
– Cuverturi de pat, perne, saltele, paturi și saci de dormit;

Ne organizăm pentru a trimite un convoi umanitar care să plece cel târziu miercuri spre Ucraina. Pentru acest lucru, am deschis pe strada Salcâmului nr. 4 (fosta cantină Unio) un centru de colectare a donațiilor, care funcționează între orele 9-14. Vă rog să donați doar produse aflate pe lista de mai sus, deoarece de acestea au nevoie prietenii noștri din Ucraina! Persoană de contact pentru donații: Cionca Ioan – 0740.212.532.

De asemenea, am aprobat acordarea unui ajutor de urgență de la bugetul orașului Negrești-Oaș din care vor fi achiziționate medicamente, materiale sanitare și echipamente medicale pentru urgențe, generatoare electrice și convectoare electrice, precum și echipament special pentru serviciul de pompieri. Parte din aceste produse vor fi asigurate și de reprezentanții mediului privat, cărora le mulțumesc.

În același timp, ne pregătim pentru a primi o parte din refugiații care fug din calea războiului. Pe lângă locația pe care a amenajat-o Primăria, apreciez că reprezentanții hotelurilor și ai pensiunilor din Negrești-Oaș și-au exprimat azi disponibilitatea de a găzdui refugiați.

Prietenii noștri ucraineni au nevoie de umanitatea și de solidaritatea noastră! Haideți să arătăm, ca și altădată, că suntem uniți și solidari prin fapte concrete”, transmite primarul Orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente