Acasă sus Primăria Satu Mare are organigramă nouă

Primăria Satu Mare are organigramă nouă

Joi, 3 iulie, în cadrul ședinței de consiliu local a fost votată noua organigramă a instituției.  Ședința condusă de consilierul Butka Gergo a durat doar câteva minute.

La începutul ședinței a fost validat noul consilier local PDL în persoana profesoarei Doina Feher, după ce la ședința anterioară a fost amânată această hotărâre din cauza jocurilor dintre PSD și UDMR. Noul consilier a depus jurământul, după care și-a preluat mandatul.

Consilierii au votat fără probleme rectificarea bugetară propusă de primar. Consilierul UDMR Magyar Lorand a cerut primarului Dorel Coica să convoace comitetul director de la Clubul Sportiv Municipal pentru aprobarea bugetului pe secții. El a mai solicitat ca la secțiile de scrimă și karate să se ia în considerare rolul clubului Samuraiul. Primarul a anunțat că va convoca reprezentanții CSM pentru discutarea bugetului și va face tot posibilul pentru ca Samuraiul să fie cooptat în CSM.

În declarația făcută după ședința de Consiliul Local, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a declarat că de fapt „este vorba de o organigramă asemănătoare celei care a existat înainte de blocarea angajărilor și eliminarea posturilor vacante, măsură luată la vremea respectivă de Guvernul Boc. Recent, acea măsură a fost declarată neconstituțională, astfel că se revine la o organigramă asemănătoare celei existente în urmă cu câțiva ani”.

Primarul a explicat că modificările importante constau în eliminarea unor posturi de directori de direcții sau servicii „care sunt remunerate cu salarii uriașe. Se are în vedere crearea mai multor posturi de conducere în fruntea unor birouri specializate care să ușureze relațiile cu cetățenii. Vrem să reducem birocrația, pentru ca cetățeanul, atunci când are o problemă să știe unde să meargă și să nu stea la rând la trei, patru birouri”, a declarat Coica.

Totodată, primarul a anunțat că Primăria își va schimba orarul de relații cu publicul. Astfel, sătmărenii vor putea să se adreseze acestei instituții între orele 8-20.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente