miercuri, februarie 28, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePrimarul a luat la puricat Piața nr 1 din municipiul Satu Mare

Primarul a luat la puricat Piața nr 1 din municipiul Satu Mare

Astăzi, 04 martie primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, însoțit de viceprimarul Radu Roca, city managerul Dan Băbuț, dar și de directorul Poliției Locale, Ioan Precup și de șefii unor servicii din cadrul Primăriei au început controalele în piețe, mai ales după ce, potrivit acestuia se vehiculează că șeful Pieței nr. 1 (Piața Mare), Adrian Țura face bani frumoși de pe urma comercianților.

„Soția lui Țura este taxatoare șefă la piețe. E o afacere de familie. Sunt pornit să fac ordine și să terminăm odată pentru totdeauna cu hoția din piețe. Am informații că se iau bani și nu se fac contracte pentru închiriat. Nu s-au încasat bani ani și ani de zile. De asta arată piețele așa cum arată și nu avem bani pentru modernizarea acestora. Banii au ajuns în buzunarele unora. Toată ziua șeful stă în cârciumă sau bea în birou, împreună cu gașca sa de bețivi. Soția acestuia este șefa celor care taxează biletele. Azi o să vedem dacă informațiile pe care le-am primit sunt reale sau nu”, a declarat primarul.

Din cele declarate de Coica, acțiunea de control a pornit în urma sesizărilor primite de la cetățeni care l-au informat că în piețe nu se eliberează chitanțe pentru spațiile închiriate, se iau bani la negru și că se folosește mai mult spațiu decât se plătește.

Au fost verificate, halele unde se vând îmbrăcăminte, tarabele cu citrice deoarece. Aici existau suspiciuni că vânzătorii de acolo au achitat tarife aferente unui anumit spațiu, dar în realitate folosesc mult mai mult. „Aștept rezultatele controalelor din Piața Mare. M-am decis să fac ordine în piețe, să avem un comerț civilizat. Vreau să fac curățenie generală. Să plece toți hoții unde le este locul”, a precizat primarul.”, spune Coica.

Rezultatele controalelor  :

În urma controlului efectuat de specialiști din cadrul Primăriei în halele din Piața de alimente nr.1, au fost identificate funcționând 12 societăți comerciale, din care:
– 5 fără contract valabil
– 2 contract expirat
– 2 cu suprafața depășită față de suprafața contractată
– 2 nu au putut prezenta contractul
– 1 societate în condiții corecte de funcționare.

coica-piata4 controale-piata-mare-satu-mare-24

4 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente