vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportInternationalPrimul jucător care părăseşte PSG în această vară

Primul jucător care părăseşte PSG în această vară

Mijlocaşul argentinian Javier Pastore, de la PSG, este înlocuitorul lui Radja Nainggolan, fotbalist transferat de la Roma la Inter. Sud-americanul va efectua marţi vizita medicală, după ce cele două părţi s-au înţeles asupra sumei de transfer.

AS Roma s-a mişcat repede, după ce a decis să îl cedeze pe belgianul care nu a prins lotul lui Roberto Martinez pentru CM. Deşi iniţial Gazzetta dello Sport anunţase că gruparea capitolină e dispusă să dea doar 15 milioane de euro pentru argentinian, în cele din urmă a mai plusat, iar PSG şi-a dat ok-ul. Conform celebrului jurnalist Gianluca di Marzio, afacerea s-a perfectat pentru 20 de milioane de euro + 4 milioane sub formă de bonusuri, în funcţie de randamentul jucătorului. Marţi, Pastore va sosi în capitala Italiei pentru a efectua vizita medicală.

În vârstă de 28 ani, Pastore joacă din 2011 la PSG după un transfer de 40 milioane euro de la Palermo. El mai are un an de contract, iar PSG trebuie să vândă jucători în acest mercato de vară pentru a respecta fair play-ul financiar al UEFA.

Un contract pe 3 ani şi un salariu de 3 milioane euro, plus prime de obiectiv, i-a pregătit Roma argentinianului.  Pastore a fost ofertat şi de West Ham, dar el preferă să revină în Italia, campionat pe care îl cunoaşte.

La PSG, cu care a câştigat 5 titluri, Pastore a disputat 265 de meciuri, a marcat 45 de goluri şi a dat 59 pase decisive.

Pastore este unul dintre cei mai vechi jucători din lotul lui PSG. A fost transferat de la Palermo, în 2011, fiind una dintre primele lovituri ale proprietarilor din Qatar, după preluarea clubului. Tocmai din acest motiv, sud-americanul este unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti de către fanii parizieni.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente