vineri, mai 31, 2024
AcasăsusPrincipala cauza de deces cauzat de cancer în Marea Britanie este fumatul....

Principala cauza de deces cauzat de cancer în Marea Britanie este fumatul. Proiect de lege pentru interzicerea acestuia

Mai exact, Marea Britanie este pe cale să impună măsuri dure pentru a elimina fumatul, care a devenit una dintre cele mai mari cauze ale deceselor cauzate de cancer în această țară, scrie presa internațională.

Parlamentul a aprobat marți planurile “istorice” ale guvernului de a crea o generație “fără fum de tutun”, în încercarea de a reduce numărul de persoane care mor din cauza bolilor cauzate de fumat, o povară importantă pentru Serviciul Național de Sănătate (NHS), finanțat din fonduri publice.

“Prea mulţi oameni cunosc pe cineva a cărui viaţă a fost curmată tragic sau schimbată în mod ireversibil din cauza tabagismului, care, în pofida progreselor semnificative, rămâne principala cauză de mortalitate evitabilă în Regatul Unit”, a transmis ministrul sănătăţii Victoria Atkins.

Scopul principal al proiectului de lege este să împingă Regatul Unit către un viitor în care tutunul să fie complet eliminat. În cazul în care acest proiect va fi adoptat, un tânăr care are astăzi mai puțin de 15 ani nu va mai putea achiziționa niciodată legal țigări pe teritoriul țării. Practic, niciun copil născut după ianuarie 2009 să nu mai aibă vreodată voie să cumpere țigări. Asta înseamnă că niciunul dintre adulții în devenire nu vor mai putea fuma vreodată.

În prezent, în Marea Britanie, vârsta legală pentru achiziționarea de țigări este de 18 ani, însă tabagismul continuă să fie o problemă majoră de sănătate publică, cauzând aproximativ 80.000 de decese pe an, conform datelor furnizate de guvern. Acest obicei nociv generează costuri considerabile pentru sistemul public de sănătate, NHS, și pentru economia britanică, estimându-se că suma anuală se ridică la aproximativ 17 miliarde de lire sterline (aproximativ 19,9 miliarde de euro).

Adoptarea acestui proiect de lege ar reprezenta un pas important în eforturile de reducere a impactului negativ al fumatului asupra sănătății populației și asupra economiei naționale. Prin impunerea unei limite de vârstă superioare pentru achiziționarea de țigări și prin promovarea unui mediu fără tutun, se urmărește creșterea calității vieții și reducerea cheltuielilor asociate tratamentului bolilor cauzate de fumat.

Proiectul a trecut în primă fază cu 383 de voturi pentru și merge la următoarea etapă în Parlament, unde poate primi amendamente.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente