Acasă Locale Stiri Satu Mare Problema beznei de la Carei a fost rezolvată

Problema beznei de la Carei a fost rezolvată

Echipele Electrica Distributie Transilvania Nord au reusit remedierea in totalitate a defectiunilor aparute in retelele de distributie a energiei electrice din localitatea Carei.

Cauzele intreruperilor au fost multiple, printe acestea numarandu-se temperaturile foarte scazute, supraincarcarea retelei din aceasta perioada, precum si aparitia unor defectiuni atat la cablul electric principal, cat si la cele de rezerva. Din primul moment al constatarii avariilor, echipele de interventie s-au aflat in teren si au lucrat continuu la remedierea tuturor acestor probleme.

In data de 30.12.2014, la ora 20:20, s-a constatat o prima avarie ca urmare a unei defectiuni aparute la cablul electric subteran de 6kV Piata 1 Mai, unul dintre cablurile principale de alimentare a municipiului Carei. Echipele de interventie Electrica Satu Mare au asigurat realimentarea consumatorilor, la ora 21.09, pe doua cabluri de rezerva.

In dimineata zilei de 31.12.2014 au aparut incidente noi in retea, echipele de defectoscopie depistand defectiuni succesive, aparute atat pe cablul principal (cu o lungime de 2,7 km), cat si pe cele doua cabluri de rezerva.

Avand in vedere gravitatea defectiunilor aparute, Electrica Satu Mare a solicitat sprijinul echipelor de defectoscopie (procedeu tehnic prin care se depisteaza si localizeaza defectiunile la cablurile subterane) ale Agentiei de Servicii Energetice Baia Mare si Oradea. Echipele au lucrat toata noaptea, insa activitatea lor a fost ingreunata de temperaturile foarte scazute. Precizam ca pentru remedierea defectiunilor la cablurile subterane sunt necesare sapaturi, lucrarile fiind dificile din cauza solului inghetat.

Realimentarea zonelor afectate s-a realizat progresiv, respectiv, in data de 01.01.2015, la ora 15.35, au fost alimentati o parte dintre consumatori, iar in perioada urmatoare, pe masura identificarii si remedierii defectiunilor, ceilalti consumatori.

La aceasta ora, toti cei 3300 de consumatori afectati de aceste incidente succesive au fost realimentati. Pe toata aceasta perioada, echipele Electrica Satu Mare, impreuna cu conducerea Sucursalei Satu Mare, a Filialei  Electrica Distributie Transilvania Nord, Prefectura Satu Mare si Primaria Carei au fost prezente la fata locului pentru a coordona activitatea din teren.

Precizam ca in planul de investitii al Electrica Distributie Transilvania Nord este prevazut, pentru anul in curs, un amplu proiect de inlocuire a cablurilor vechi din municipiul Carei.

Electrica Distributie Transilvania Nord regreta aceste incidente si ii asigura pe toti consumatorii de profesionalismul si seriozitatea echipelor care au actionat in aceste zile si nopti pentru remedierea defectiunilor aparute si realimentarea cat mai rapida cu energie electrica.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente