Acasă sus Probleme la folosirea cardului de sănătate

Probleme la folosirea cardului de sănătate

card-de-sanatate-24

Potrivit statisticilor CNAS, din cele 224.470 de servicii medicale acordate luni, la nivel național, 136.556 au fost fără card și 87.914 cu cardul de sănătate. De asemenea, au fost eliberate 70.892 de rețete fără card și 24.693 cu card.

În Capitală, luni au fost înregistrate 18.192 de servicii medicale, dintre care 9.062 au fost acordate fără card și 9.130 cu card.

Medicii de familie din Capitală au acordat 4.084 de servicii validate cu card și 5.356 fără card.

Potrivit CNAS, în totalul serviciilor medicale au fost incluse și cele acordate copiilor care nu au nevoie de card. CNAS a făcut această precizare după ce mai mulți furnizori de servicii medicale au semnalat faptul că nu pot da rețete copiilor pentru că nu au card de asigurări de sănătate.

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a declarat, luni, că anunțurile de genul «de la 1 mai nu primiți servicii medicale, nu mai primiți rețete» sunt false”.

Sistemul nu este blocat, nu a fost blocat, dar a existat o întârziere în răspuns. (…) Nu am spus că totul este perfect. De peste șase luni spun că trebuie folosit cardul pentru a vedea ce probleme ridică sistemul. Am ajuns la un moment când nu mai merge și așa. Vom folosi cardul. Va fi o perioadă în care vor fi probleme, dar, dacă asigurații înțeleg că primesc servicii, iar furnizorii că le sunt decontate, atunci vom intra în normal. Așa a fost și cu rețeta electronică. Cred că în două săptămâni nu vor mai fi probleme. Nu putem vedea răspunsul sistemului, dacă nu folosim cardul„, a spus Ciurchea.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente