miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareProgramari on-line la serviciul de stare civilă

Programari on-line la serviciul de stare civilă

Cetăţenii care au redobândit sau cărora le-a fost acordată cetăţenia română și care nu au avut niciodată domiciliul în România se pot programa pentru depunerea cererilor privind transcrierea certificatelor/extraselor de stare civilă NUMAI ONLINE, pe pagina de internet a municipiului Satu Mare: http://www.satu-mare.ro/stiri/transcriere-acte-de-stare-civila.

În prima etapă, solicitantul alege data și ora, după care completează toate câmpurile obligatorii prevăzute în aplicaţia de programare. Datele personale ale acestuia (numele de familie şi prenumele) se completează întocmai cum rezultă din actul de identitate, fără prescurtări sau iniţiale. De asemenea, se completează în aplicaţia de programare o adresă de e-mail validă, la care va primi un răspuns cuprinzând data şi ora la care este programat să depună cererea.

Programările se pot face numai pentru zilele de luni și miercuri, sunt gratuite şi netransmisibile fiind valabile numai dacă solicitantul a primit confirmarea pe e-mailul pe care l-a trecut în programare care conține data și ora programării. O programare este alocată unei singure persoane şi nu unei familii. Cererile se depun conform listei programărilor.

Cererile se depun la sediul Serviciului de Stare Civilă situat în Complexul Comercial „Someșul”, etajul IV, în zilele de luni şi miercuri în intervalul orar 9:00 – 10.00, conform listei programărilor. Neprezentarea la data şi ora programată, neconformitatea datelor înscrise în rubricile formularului de programare cu datele care rezultă din actele prezentate (certificat/extras de stare civilă, act de identitate, certificat de cetăţenie) şi/sau lipsa actelor necesare duc la anularea rezervării.

Termenul de soluţionare a cererilor privind transcrierea certificatelor/extraselor de stare civilă este de 60 de zile de la data înregistrării cererii.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente