Programul zilei de sâmbătă, 1 iunie, al Festivalului Internațional Multicultural ”Fără Bariere”, la Teatrul de Nord Satu Mare.
Teatrul de Nord – Sala Mare, ora 11.00
Teatrul Regina Maria Oradea, Trupa ARCADIA
20.000 DE LEGHE SUB MĂRI adaptare după Jules Verne
regia: Radu Dinulescu
scenografia: Armand Richelet – Kleinberg
muzica: Armand Richelet – Kleinberg
distribuția:
Profesorul Aronnax: Rin Tripa
Căpitanul Nemo: Florian Silaghi
Ned Land: Igor Lungu
Conseil: Florin Stan
Povestitorul: Mirela Corbeanu/Rin Tripa (voce)
Mânuitori păpuși: Ioana Dagău, Zentania Lupșe, Alexandru Pop
– spectacol pentru copii
durata: 55 min.
intrarea liberă
Istoria Căpitanului Nemo și a submarinului Nautilus sunt relatate din perspectiva profesorului Pierre Aronnax, biolog francez reputat, care este trimis într-o expediție științifică pentru cercetarea unui monstru marin necunoscut. În urma unei confruntări se dovedește că monstrul nu e nimic altceva decât submarinul Nautilus, iar harponierul Ned Land, profesorul Aronnax și asistentul său, fidelul Conseil, devin prizonierii enigmaticului său conducător, Căpitanul Nemo. Periplul prin paradisul subacvatic (nu lipsit de aventuri și incidente) îi poartă pe eroi prin ape populate de vietăți nemaiîntâlnite, printre coralii din Marea Roșie, pe sub calotele polare din Antarctica și chiar pe lângă ruinele legendarei Atlantida.
Strada Horea, ora 13.00
AVENTURI CU ROMEO ALUNĂ ȘI BUNICUȚA JULIETA
– spectacol de ventrilocie pentru copii realizat de Crina Zvobodă
durata: 40 min.
intrarea liberă
”Ventrilocia este o artă magică ce poartă publicul într-o călătorie a imaginației lor.” – Taylor Mason
Vă invităm să vă bucurați de momente de ventrilocie alături de Romeo Alună și Bunicuța Julieta în unicele spectacole de ventrilocie pentru copii din România!
Veseli, amuzanți și spectaculoși, vin să vă încânte cu povestiri din viața lor.
Veți urmări un spectacol unic în România, cu adevărat inedit, care vă va aduce admirație în priviri și zâmbete pe buze.
Strada Horea, ora 17.30
Trupa BECOME Sibiu
STATUI HAZLII de Mimi Brănescu
spectacol interactiv
distribuția:
Mihai Alexandru
Adrian Grigoraș
Diana Cătănescu
Miky Paicu
Ana Veres
durata: 30 min. – 60 min.
intrarea liberă
O inedită călătorie într-o lume a poveștilor, o călătorie în care vom descoperi personaje din basme. Un spectacol de statui umane, “reînviate” de actorii Companiei de Teatru BECOME. O încercare de a face posibilă comunicarea, dincolo de limbaj sau timp.
“Statui Hazlii” reprezintă o incursiune teatrală în lumea basmului românesc. Personajele și eroii din poveștile noastre sunt exemplare pentru zona istorică în care ne aflăm. Pentru realizarea caracterului interactiv al proiectului propunem un eveniment atât pentru cei mici cât și pentru cei mari în care divertismentul va conține educaționalul.
Teatrul de Nord – Sala Mare, ora 19.00
Teatrul Odeon București
C.F.R. – Cometa, copilul și cățelul după texte de I.L. Caragiale
regia: Alexandru Dabija
scenografia: Cristina Milea
muzica: Ada Milea
video: Cinty Ionescu
ilustrația muzicală: Vasile Manta
distribuția:
Mam mare – DORINA LAZĂR
Coana Moașă Spiritista – RODICA MANDACHE
Mamița lui Bubico – OANA ȘTEFĂNESCU
Mamița – ALINA BERZUNȚEANU
Tanti Mița, Tincu – NICOLETA LEFTER
Goe – MARIUS DAMIAN
Ucigașul lui Bubico – IONEL MIHĂILESCU
Controlorul – PAVEL BARTOȘ
Sufleora – VERONICA GHERASIM
și cățelul PUCK
durata: 1h, 15 min.
preț bilet: 25 lei
Un tren este alcătuit din mai multe vagoane pe șine conectate între ele, capabile să transporte marfăsau călători pe o rută prestabilită. Calea pe care merge poate fi o șină convențională, dar poate fi și omonoșină, astfel sună definiția binecunoscutului cuvânt. Atunci când propulsia se realizează cu ajutorul unui dramaturg -locomotivă precum Ion Luca Caragiale și un conducător de tren ca Alexandru Dabija (în calitate de regizor), călătoria nu poate fi decât captivantă. Despre cometă – prelegere populară, Justiția română. Secția corecțională, D-l Goe…, Bubico, Atmosferă încărcată sunt texte care au oferit directorului de scenă suportul perfect pentru un voiaj presărat cu surprize: te poți aștepta ca într-un astfel de tren să întâlnești un controlor excentric, obsedat de spațiul cosmic și iminenta apariție a cometei Falb, să dai nas în nas cu spiritista păgubită, să faci cunoștință cu Mam Mare, Mamița și Tanti Mița – protectoarele năzdrăvanului Goe, să te ferești de omul care antipatizează câinii sau s-o consolezi pe stăpâna iubitoare a lui Bubico – băiatul lui Garson și al Gigichii. Ne însoțesc până la destinație pasagerii (in)disciplinați:Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Oana Ștefănescu, Alina Berzunțeanu, Nicoleta Lefter, Marius Damian, Ionel Mihăilescu, Pavel Bartoș, Veronica Gherasim și cățelul Puck în ”ambientul” scenografic al Cristinei Milea, cu accente vizuale marca Cinty Ionescu. Pe muzica Adei Milea.