joi, februarie 29, 2024
AcasăsusProgramul "Noua Casă" vine cu surprize pentru anul 2024

Programul „Noua Casă” vine cu surprize pentru anul 2024

Vești bune pentru cei care își doresc să aibă propria lor casă. Programul Noua Casă 2024 este în plină derulare și vine cu surprize mari pentru cei care vor să își cumpere o locuință. Astfel, ce salariu trebuie să ai ca să poți accesa un credit pentru locuință și ce condiții trebuie să mai îndeplinești?

Programul “Noua Casa” este un program guvernamental care îi ajută pe români să își cumpere propria lor locuință. Este un împrumut ce se asigură în lei și acoperă costurile pentru o singură casă. Valoarea creditului diferă în funcție de prețul acesteia:

-66.500 Euro – pentru locuinţe ale căror preţ este de maxim 70.000, ceea ce înseamnă că avansul solicitat este de 5%
-119.000 Euro – pentru locuințe al căror preț este de maxim 140.000 Euro, în acest caz avansul solicitat va fi de 15%.

Cât despre dobândă, și anul acesta este variabilă și se calculează în funcție de Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC). Ca de fiecare dată, la aceasta se mai adaugă și o marjă fixă de cca. 2%.

Pentru a solicita un credit prin programul Noua Casă, trebuie să îndepliniți una dintre cele două condiții următoare:

-Nu dețineți nicio locuință în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul/soția, indiferent de modalitatea de dobândire a acesteia.
-Dețineți în proprietate cel mult o locuință, cu o suprafață utilă mai mică de 50 mp, care nu a fost achiziționată prin intermediul programului Prima Casă.

Participând în cadrul programului, veți fi considerat împrumutat în raport cu instituția financiară și va fi necesar să dispuneți de un avans minim obligatoriu pentru locuința dorită, precum și de o sumă care va fi blocată într-un depozit colateral. Acest depozit va servi drept garanție pentru acordarea creditului și va rămâne blocat până la rambursarea integrală a împrumutului, nefiind purtător de dobândă. Cuantumul acestei sume va echivala cu valoarea a trei rate de dobândă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente