duminică, iulie 21, 2024
AcasăPoliticaNationalProiect. Medicină personalizată pentru pacienții din România

Proiect. Medicină personalizată pentru pacienții din România

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a inițiat o lege care va aduce medicina românească tot mai aproape de sistemele medicale din statele dezvoltate.

,,Am inițiat, alături de colegii mei liberali, o lege care aduce medicina românească tot mai aproape de sistemele medicale din statele dezvoltate. Știința medicală a progresat foarte mult, iar medicina personalizată, bazată pe noile tehnici și metode de diagnostic și tratament devin realitate și în România.

Medicina personalizată este un model medical inovativ care folosește caracterizarea fenotipurilor și genotipurilor personale (profilarea moleculară, imagistica medicală, informații despre stilul de viață) pentru a determina strategia terapeutică, precum și predispoziția unui pacient la o anumită boală. Este un tip de medicină axată pe pacient și care răspunde mai bine nevoilor sale.

Medici excepționali avem, iar investițiile în sănătate au demarat și ele. Îmi doresc ca Ministerul sănătății să adopte cât mai rapid normele de aplicare ale acestei legi, care va îmbunătății substanțial calitatea actului medical”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente