marți, mai 28, 2024
AcasăDivertismentProiectul „Seri Pozitive”: „Exprimarea emoțională – eliberare de stres și boală''

Proiectul „Seri Pozitive”: „Exprimarea emoțională – eliberare de stres și boală”

Proiectul „Seri Pozitive” este inițiat de Asociația Schimbare Pozitivă din Cluj, sunt seri de socializare și încărcare cu energie pozitivă. Se creează un cadru de întâlnire și împărtășire de informații, temele dezbătute sunt teme actuale pe domenii de interes și sunt susținute de invitați din comunitate cu experiență în domeniul prezentat. La finalul întâlnirii iți propunem o jumătate de oră de socializare pentru a integra mai bine informațiile primite și a împărtăși din experiența personală cu ceilalți.

Întâlnirile din Satu Mare au loc o dată pe lună și sunt conduse de către Delia Danea – psiholog și trainer programe de dezvoltare personală.

Tema lunii martie

„Exprimarea emoțională – eliberare de stres și boală

Invitat: Cornelia Hancsiki

Va fi o seara…emotionanta…!

Si stiti de ce…? Pentru ca ne vom intalni cu emotiile, le vom privi in fata si le vom simti puterea, vom vedea ca sunt minunate asa cum sunt, nu sunt emotii rele, urate sau periculoase atata timp cat vom asculta ce ne spun ,vom vedea prin ce colt de suflet sau de trup s-au ascuns si ce fac acolo. Unele sunt resemnate si devin greoaie si ne impiedica sa mergem mai departe, altele sunt mai neastamparate si nu ne dau pace deloc facandu-ne sa traim vesnic stresati, iar altele, cele mai ascunse si mai nebagate in seama ne imbolnavesc pentru a ne face timp sa ne oprim si sa le dam drumul…Se intampla uneori sa nu fim capabili sa ne recunoastem propriile emotii. Stiintific termenul se numeste alexitimie. Alexitimia se refera la o abilitate limitata de a recunoaste propriile emotii si de a le exprima verbal dar, pe langa aceste aspecte de baza alexitimia implica si pericolul incetarii perceperii senzatiilor fizice dintr-o anumita cauza emotionala. Eliberarea emotiilor se numeste in termeni psihologici exprimare emotionala. Fiecare abordare psihoterapeutica include in tehnicile proprii metode de interventie pentru exprimare emotionala. Asta intareste importanta recunoasterii emotiilor si abilitatea de a le gestiona corect pentru starea noastra de bine.

Sunt Cornelia Hancsiki, psiholog clinician si psihoterapeut, membru IRPI, Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa, membru AMPP, Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie Vicepresedinte al Asociatiei de psiho-oncologie HMN, Satu Mare. Ma gasiti pe Facebook, Cabinet Individual de Psihologie Cornelia Hancsiki si pe www.paginadepsihologie.ro, unde puteti citi articole cu teme interesante.

Va astept cu bucurie!

Data: 14 martie 2017, ora 18:00 – 20:30

Locația: Centrul Cultural  „G.M. Zamfirescu”, Bld. Transilvania, nr. 3

Înscrieri: http://schimbarepozitiva.ro/exprimarea-emotionala-eliberare-de-stres-si-boala/

Te așteptăm, într-un nou concept, alături de noi pentru a face diferența în aceasta lume gri. Adu și tu o doză de energie pozitivă în viața ta și a celorlalți.

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanții sunt invitați să lase o DONAȚIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Partenerii Serilor Pozitive Satu Mare sunt: Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu”, Jurnalul de Nord Vest, Jurnalul de Satu Mare, SM Live, Sătmăreanul și Biblioteca Județeană Satu Mare.

Persoana de contact: Delia Danea – psiholog&trainer dezvoltare personală, coordonator proiect Seri Pozitive Satu Mare, telefon 0773 – 974.519 , e-mail: [email protected]

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente