Acasă Locale Nationale Protest al transportatorilor în toată țara

Protest al transportatorilor în toată țara

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) le-a solicitat tuturor operatorilor români de transport oprirea activităţii joi, între orele 08.00-13.00, potrivit unui comunicat de presă transmis MEDIAFAX.

FORT a făcut această solicitare în semn de solidaritate pentru protestul care se va desfăşura în acelaşi interval orar, la Bruxelles, în faţă Parlamentului European, împotriva Pachetului de Mobilitate 1.

Luni, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a invitat toţi transportatorii rutieri din România să se alăture protestului organizat la Bruxelles, la data de 10 ianuarie, în faţa Parlamentului European – Piaţa Luxembourg, între orele 8:00-13:00, împotriva Pachetului Mobilitate 1.

„Protestul este organizat de UNTRR împreună cu asociaţiile membre IRU din ţările est-europene şi alte ţări afectate de măsurile conţinute de Pachetul Mobilitate 1 bazate pe propunerile protecţioniste ale Alianţei Rutiere a Statelor din Vestul UE, Parlamentul European urmând să decidă pe 10.01.2019 viitorul transportatorilor rutieri români în Europa!”, au scris reprezentanţii UNTRR, într-un comunicat de presă transmis luni.

În plus, la aceeaşi dată, la 10 ianuarie, se va vota în Comisia de Transport şi Turism (TRAN) modificările de revizuire a Reg 561/2006, Directiva detaşării 71/1996, Reg 1071/2009, cât şi Reg 1072/2009. Mai exact, TRAN va vota cele trei propuneri cheie ale Pachetului Mobilitate 1, după care vor urma să fie aprobate în sesiunea plenară PE din 14 – 17 ianuarie 2019.

Pachetul mobilitate 1 a fost publicat de Comisia Europeană pe 31 mai 2017 şi cuprinde propuneri importante de modificare a legislaţiei europene în domeniul transporturilor rutiere, precum: propunerea de Lege specială pentru aplicarea Directivei detaşării nr. 71/1996 la transporturile rutiere; propunerea de revizuire a Regulamentului 561/2006 privind timpii de conducere şi de odihnă ai şoferilor profesionişt; propunerea de modificare a Regulamentului nr.1071/2009 privind accesul la profesie şi a Regulamentului 1072/2009 privind accesul la piaţa de transport rutier de marfă.

Protestul este autorizat pentru un număr de 600 persoane şi zece camioane, din ţări precum România, Bulgaria, Ungaria şi Polonia.

- Advertisment -

Cele mai populare

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Atac puternic la familia tradițională

Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex...

Comunicat de presă-Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Venind în întâmpinarea celor ce-și vor îndrepta pașii spre Iași pentru a participa la această sărbătoare și ținând cont și de deciziile...

Măsuri extraordinare de desfășurare a alegerilor

Votarea se desfăşoară după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi...

Comentarii recente