29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăLocaleNationaleProteste ale transportatorilor în toată țara

Proteste ale transportatorilor în toată țara

proteste tir (5)

Protestul transportatorilor împotriva scumpirii RCA și a refuzului Guvernului de a soluționa această problemă care îi pune pe operatori în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea.

Protestul se desfășoară la noi în județ pe drumul ce leagă Satu Mare de Baia Mare.

Conform programului stabilit de asociațiile UNTRR, COTAR, FORT, ARTRI, APTE 2002 și APULUM, protestul care va culmina cu mitingul din 15 septembrie, când transportatorii vor opri întreaga activitate și vor asedia cu mașinile sediul Guvernului.

Deasemenea, peste 1.000 de TIR-uri, microbuze și taxiuri blochează, luni, șoseaua de centură la ieșirea spre Autostrada București – Pitești (A1). Mașinile staționează sau circulă cu viteză foarte redusă.

“Ne-am săturat să așteptăm și să privim indolența guvernanților și a ASF-ului. Sunt zece luni de discuții sterpe și inutile, care nu au dus decât la un rezultat: tarifele RCA au crescut și mai mult decât în perioada din iarna lui 2015 spre 2016. Și suntem în situația de faliment. Zeci de autocare și microbuze stau pe dreapta pentru că nu ne mai permitem să plătim tariful RCA – care nu că s-a triplat, a ajuns la de 4 ori valoarea din 2015″, a declarat Augustin Hagiu, președinte de onoare FORT.

El a adăugat că „disperarea este maximă, transportatorii au pus foarte mare presiune pe patronate”. „Le-am dat soluții legislative, s-a intrat în vacanță, noi stăm și suferim și ne uităm că nu mai putem să ne desfășurăm activitatea. Nu există decât o soluție: promovarea actului normativ care să conducă la ceea ce înseamnă reducerea tarifului la nivelul suportabil, la nivelul care a existat în iarna anului 2015. Nu există niciun răspuns clar din partea guvernanților, nici nu sunt în stare să pună informațiile cap la cap. Este clar că sunt nepricepuți. Dar mai este un lucru clar – că vor să ne distrugă și fac un joc murdar pe care ceea ce înseamnă companiile de asigurări capitalizate în afara țării îl practică în România pentru a distruge capitalul autohton din transporturi”, a completat Hagiu.

proteste tir (1) proteste tir (2) proteste tir (3) proteste tir (4) proteste tir (5)

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente