Acasă Locale Stiri Satu Mare PSD Carei recunoaște alianța cu UDMR împotriva PNL Carei

PSD Carei recunoaște alianța cu UDMR împotriva PNL Carei

Proiect de hotărâre privind modificarea H.C.L.,nr93/2014 cu privire la desemnarea reprezentanților Consiliului local în consiliul de administrație a unităților de învățământ în anul școlar 2014-2015  părea că va trece absolut neobservat  prin filtrul voturilor aleșilor locali, dar nu a fost să fie așa. Astfel, orgoliile nemăsurate ale  unor consilieri din noua alianță formată  în campania electorala  actuală, au iscat  reacții contradictorii în sânul adunării  ce s-a dorit a fi o ședință de Consiliu Local.

Urmare a unui Ordin de ministru, având nr. 4619 din 22.09.2014, în unitățile de învățământ cu mai mult de 30 de clase de studiu, se suplimentează numărul consilierilor ce fac parte din Consiliul de Administrație. În municipiul Carei, Școala Gimnazială nr.1 și nr. 3  întrunesc aceste condiții și deci se impune  delegarea a încă unui consilier local în CA ale acestora.

 Grupul UDMR a venit cu propunerea Adrian Roman pentru Școala Gimnazială nr.1, pentru Școala Gimnazială nr.3, consilierul PSD Ionuț Oneț l-a propus pe Păușan Bujor de la PLR, iar Ilie Ciută l-a propus pe Dan Bontea de la PNL.

Dacă la ședința trecută, din 25 septembrie, votarea consilierilor propuși a face parte din CA ale școlilor și grădinitțlor careiene a fost făcută prin vot deschis, pentru fiecare nume în parte, la această ședință  au fost întocmite liste pentru votul secret al numelor propuse.

În două ședinte de CL consecutive, cu același proiect de hotărâre, modalitatea de votare se tratează în moduri total diferite.Ceea ce ne aduce aminte că suntem totuși la Carei, unde legea se aplică după bunul plac al primarului.

În urma voturilor  secrete, după ce în prealabil a fost solicitat acceptul persoanelor nominalizate, Adrian Roman a întrunit unanimitate de voturi,adică 19, Păușan Bujor a adunat  cele 15 voturi ale UDMR, PSD și PLR, iar Dan Bontea pe cele 4 ale liberalilor.

Marius Rusu a caracterizat această situație ca un joc de culise al alianței UDMR-PSD și și-a înaintat demisia din CA al Școlii Gimnaziale nr.1.

„După UDMR, formațiunea cu cei mai multi consilieri este PNL, dar vă deranjează  și încercați să faceți să dispară din oraș. Din acest motiv, îmi dau demisia din CA. La acest punct a funcționat o mânărie a UDMR cu mâna PSD pentru PLR”.

Am constatat de mult că vă deranjăm,  dar nu ne cerem scuze pentru aceasta. Confirm cele spuse de colegul Rusu. Conduceți discreționar, cu pumnul în gură și vă înaintez și demisia mea din CA de la Liceul Teoretic. Poate aveți oameni mai pregătiți decât suntem noi”   a adăugat în continuare consilierul Ciută.

Considerând că cea mai bună armă de apărare este atacul, consilierul Oneț Ionuț apreciază cele afirmate de colegii săi ca un atac la adresa alianței din care recunoaște în mod oficial că face parte, folosindu-se de expresii folosite până nu cu mult timp în urmă de primarul Kovacs..

Regret că s-a ajuns aici, dar trebuie să raspund la atac.A adus lucruri bune la Carei alianța UDMR cu aportul  PSD . Oamenii nu mai vor atacuri și certuri că suntem aici pentru oraș”, a afirmat consilierul Oneț,susținut îndeaproape de  primarul Kovacs …,,drum bun consilierilor liberali”.

Discuțiile au continuat cu replica liberalilor care au afirmat că ,,dacă adevărul înseamnă atac, atunci percepția voastră e diferită de realitate. Domnule Onet, sunteți pe undeva prin tunelul timpului, ați uitat că ați ajuns consilier pe alte liste decât cele ale UDMR. Noi am depus un jurământ pentru binele comunității nu al nostru personal, dar de unde stați aveți poate alt unghi de vedere asupra faptelor”.

În urma discuțiilor aprinse, consilierii liberali și-au anunțat retragerea din toate CA ale școlilor din care făceau parte,  iar primarul Kovacs, fericit, a trasat sarcina secretarei juridice  Sroth  ca pentru ședința viitoare să pregătească un nou material  prin care să fie înlocuiți din CA toți liberalii.

Alianța recunoscută oficial la această ședință a funcționat de ani de zile la nivelul municipiului Carei,  unde se duce o adevarată vânătoare de vrăjitoare împotriva consilierilor liberali care nu au putut fi ademeniți și șantajați de administrația locală pentru eludarea legilor și complicitate la ilegalități.

Deși toată lumea știe dar puțini o recunosc în mod public, și schimbările de directori  din august-septembrie la nivelul municipiului Carei s-au făcut pe principiul eliminării oricărui liberal sau simpatizant liberal rămas în conducerea unităților de învățământ. Unii au rămas chiar fără  catedră, deși sunt absolvenți de institute superioare de renume, de  pe vremea când diplomele nu se obțineau în urma cumetriilor sau alianțelor electorale în orice oraș  care are o catedră și o ștampilă aprobată. Cu alte cuvinte,în an electoral,competențele cadrelor didactice sunt stabilite în funcție de culoarea politică.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente