Acasă Economico-social International Putin, Hollande și Merkel au discutat la telefon despre negocierile de la...

Putin, Hollande și Merkel au discutat la telefon despre negocierile de la Minsk

Președintele rus Vladimir Putin, omologul său francez François Hollande și cancelarul german Angela Merkel speră într-o “încetare a focului cât mai rapidă” în Ucraina, la încheierea negocierilor care au loc în prezent la Minsk, a anunțat  Kremlinul.

În cadrul unei discuții prin telefon, cei trei lideri “și-au exprimat speranța că problemele privind instaurarea cât mai rapidă a unei încetări a focului și retragerea armelor grele vor fi în centrul” negocierilor care au loc în prezent la Minsk, a declarat președinția rusă într-un comunicat.

Negocierile de pace destinate încheierii unui acord de încetare a focului cu caracter “coercitiv” în estul separatist al Ucrainei au început sâmbătă în capitala belarusă.

Grupul de contact, format din fostul președinte ucrainean Leonid Kucima, ambasadorul rus Mihail Zurabov și reprezentanta OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa) Heidi Tagliavini, și emisarii republicilor rebele proruse Donețk și Lugansk s-au întâlnit la ora 14.00 GMT (16.00 ora României) într-o reședință oficială din capitala belarusă unde au fost semnate primele acorduri de pace în septembrie.

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente