29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăsusPutin: Președintele SUA să facă tot posibilul pentru a împiedica o baie...

Putin: Președintele SUA să facă tot posibilul pentru a împiedica o baie de sânge

Președintele rus, Vladimir Putin, a calificat luni, în cursul unei conversații telefonice cu președintele american, Barack Obama, drept „speculații bazate pe informații nefondate” acuzațiile de ingerință a Moscovei în estul Ucrainei, a anunțat Kremlinul. Președintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a spus omologului său rus, Vladimir Putin, că este „foarte îngrijorat” de acțiunile Rusiei în Ucraina și le-a cerut milițiilor separatiste proruse să depună armele.

„Răspunzând îngrijorărilor exprimate de președintele american în legătură cu o așa-zisă ingerință rusă în sud-estul Ucrainei, președintele rus a semnalat că astfel de speculații sunt bazate pe informații nefondate”, a anunțat Kremlinul într-un comunicat.

„Vladimir Putin l-a îndemnat pe Barack Obama să facă tot posibilul pentru a nu permite utilizarea forței și o baie de sânge”, a precizat Kremlinul. De asemenea, el a făcut apel din nou la lansarea unor negocieri cu participarea „tuturor principalelor forțe politice și regiunilor”, în scopul stabilirii unei structuri federale pentru Ucraina.

Potrivit Kremlinului, cei doi șefi de stat au căzut de acord asupra necesității „continuării eforturilor” în vederea găsirii unei soluții diplomatice înainte de negocierile de joi, la Geneva.

Atacuri vizibil coordonate au început încă de sâmbătă în orașe din estul rusofon al Ucrainei, în special în zona Donețkului. Bărbați în uniformă au fost văzuți la fața locului, iar occidentalii au afirmat că este vorba despre o operațiune condusă de Moscova, care dezminte că ar fi implicată în noile atacuri.

Autoritățile prooccidentale de la Kiev au anunțat lansarea unei „operațiuni antiteroriste” în estul țării, însă nu au intervenit până în prezent.

Obama, ”foarte îngrijorat” de acțiunile Rusiei în Ucraina: Rusia va plăti, cu siguranță, și mai mult dacă va continua

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a spus omologului său rus, Vladimir Putin, că este „foarte îngrijorat” de acțiunile Rusiei în Ucraina și le-a cerut milițiilor separatiste proruse să depună armele, în cursul unei discuții telefonice purtate luni, relatează AFP.

„Președintele și-a exprimat profunda îngrijorare față de sprijinul acordat de către Guvernul rus acțiunilor separatiste armate proruse care amenință să submineze și să destabilizeze Guvernul Ucrainei”, a anunțat Casa Albă într-un comunicat.

Obama a subliniat de asemenea necesitatea ca „toate forțele (armate) neregulate prezente în țară să depună armele” și l-a îndemnat pe Putin să „facă uz de influența sa asupra grupurilor proruse pentru a le convinge să părăsească clădirile pe care le ocupă” în Ucraina și „să depună armele”, precizează comunicatul Casei Albe.

În cursul acestei discuții telefonice, care a avut loc la solicitarea Moscovei, președintele american a semnalat că, în pofida „retoricii” autorităților ruse, „Guvernul Ucrainei a dat dovadă de o reținere remarcabilă”.

În cele din urmă, Obama a apreciat că „izolarea în creștere a Rusiei pe plan politic și pe plan economic este rezultatul acțiunilor sale în Ucraina și a subliniat că Rusia va plăti, cu siguranță, și mai mult dacă va continua” această cale.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente