sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăsusRadu Mazăre a fost eliberat din închisoare. „Nu mă mai interesează viața...

Radu Mazăre a fost eliberat din închisoare. „Nu mă mai interesează viața publică sub nicio formă”

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, va fi pus în libertate începând cu ziua de azi. Decizia luată luni de magistraţi Tribunalului Ilfov este dată în dosarul retrocedărilor.

ostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a ieșit luni din închisoare. Nu mă mai interesează viața publică sub nicio formă, le-a spus Mazăre jurnaliștilor care așteptau în fața Penitenciarului Jilava. Decizia privind eliberarea condiționată a fost luată luni de Tribunalul Ilfov.

Magistrații Tribunalului Ilfov au decis, definitiv, luni, desființarea hotărârii Judectoriei Sectorului 4, care a respins, în primă instanță, cererea lui Radu Ștefan Mazăre de eliberare condiționată.

„Nu mă mai interesează viața publică sub nicio formă, nu mă întrebați pentru că nu mă mai interesează”, a declarat Mazăre.

El a comentat pe scurt perioada petrecută după gratii.

„Nu m-a speriat nimic, dar este suficient”, a spus Mazăre despre timpul petrecut în închisoare.

Stire initiala La termenul de azi, magistrații Tribunalului Ilfov au admis contestația formulată de Mazăre Radu Ştefan împotriva sentinței penale pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București, în dosarul penal nr. 6917/4/2024.

Radu Mazăre se află în arest din 2019, alături de fratele său. Cinci ani din cei nouă primiți ca pedeapsă în cele două dosare a executat deja Radu Mazăre în penitenciar. Anii petrecuți în penitenciar îi permit să ceară eliberarea condiționată.

Prima cerere a lui Radu Mazăre de a fi lăsat liber a ajuns pe masa magistraților de la Judecătoria Sectorului 4, care însă în luna aprilie i-au respins cererea, dându-i posibilitatea să revină cu o nouă solicitare abia peste nouă luni, la începutul anului 2025.

Judecătorii Instanţei Supreme l-au condamnat, în mai 2019, pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, la 9 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, în dosarul „Polaris”. 

Radu Mazăre a fost condamnat pentru luare de mită, abuz în serviciu, conflict de interese în formă continuată.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente