sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăsusRareș Bogdan: "Nu dorim să dăm peste cap bugetele angajatorilor"

Rareș Bogdan: „Nu dorim să dăm peste cap bugetele angajatorilor”

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat marți dimineață, la B1TV, că s-a ajuns la un acord în ședința de luni a coaliției de guvernare ca 300 de lei brut din cei 400 de lei brut cu care se majorează salariul minim de la 1 iulie să fie scutiți de taxe și impozite.

Potrivit acestuia, măsura a fost solicitată de liberali pentru „a nu da peste cap” bugetele angajatorilor.

„În 15 decembrie, în coaliție s-a luat decizia creșterii salariului minim de la 3.300 la 3.700 de lei. Ce am solicitat noi este o discuție cu asociațiile patronale și un 300 de lei din acestă creștere de 400 de lei să nu fie purtătoare de taxe, să nu fie impozitată, o deducere care să sprijine capitalul românesc, antreprenorii, astfel încât această creștere să nu fie doar pe spatele celor care și-au făcut deja bugetele și nu vrem să dăm la mijlocul anului peste cap bugetele companiilor. Vorbim de un milion și jumătate de angajați cu salariu minim și nu ne dorim în niciun caz să aducem o povară în plus pentru angajatori. Așa cum suntem de acord că nivelul de cumpărare a scăzut și trebuie această compensare (creșterea salariului minim, n.red.) care să rezolve problema”, a declarat Rareș Bogdan.

„Ieri a fost ședință de coaliție, ne-am pus de acord (…) singurul lucru pe care noi l-am solicitat a fost această deducere de 300 de lei care a fost acceptată și mergem înainte fără niciun fel de problemă”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL, la B1TV.

De la 1 iulie, salariul minim va crește brut cu 400 de lei și net cu 242 de lei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente