duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareRadu Roca: Nu cred că banii câștigați din proiecte de la Consiliul...

Radu Roca: Nu cred că banii câștigați din proiecte de la Consiliul Județean sunt doar ai minorității maghiare

Prefectul județului Satu Mare atrage public atenția asupra unui fapt care a fost mult timp, și probabil va rămâne în continuare, un subiect de discuție între sătmăreni: prezentarea evenimentelor publice în limba națională, respectiv dublarea în limba maghiară.

Radu Roca a dat exemplul evenimentului ”Weekend în Familie” organizat duminica trecută în Grădina Romei, unde nu s-ar fi prezentat și în limba română.

„Aș vrea să le transmit organizatorilor de evenimente publice din județ să fie mai atenți la detalii. Aici mă refer la evenimentul care a avut loc, weekendul trecut, în Grădina Romei, când în prima zi, moderatorul nu a prezentat și în limba română. Atunci, ar fi bine să se asigure pe scenă și un prezentator în limba română. Nu cred că banii câștigați din proiecte de la Consiliul Județean sunt doar ai minorității maghiare. În plus, acolo vorbesc despre prima zi când au fost mulți sătmăreni, români, la un pahar de vorbă și din respect ar fi fost normal să înțeleagă ce se petrece”, a transmis prefectul Radu Roca.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente