marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleRadu Stroe a dispus anchetă privind părintele bruscat și purtătorul de cuvânt...

Radu Stroe a dispus anchetă privind părintele bruscat și purtătorul de cuvânt de la Poliția Capitalei

radu_stroeMinistrul de Interne Radu Stroe a declarat, vineri seară, că a dispus o anchetă la Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) în privința unui părinte bruscat de polițiști la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” și a purtătorului de cuvânt al Poliției Capitalei.

„Eu am dispus deja la IGPR să se facă o anchetă pe cele două situații. (…) A fost o busculadă, una singură a fost cu un părinte și nu e în regulă că s-a întâmplat pentru că omul ăla nu era venit chiar de pe câmp, era după copilul lui. Vom vedea cine e vinovat, cine a acționat prea dur, cine n-a acționat în momentul oportun. Cu purtătorul de cuvânt, la fel. El e tânăr, a avut o bâlbă cu privire la tribunal. E limpede că a fost o greșeală. Eu spun că toți putem greși la un moment dat mai mult sau mai puțin. Chestiunea este că noi, pe terenul nostru, al MAI și al Poliției vom încerca să lămurim foarte scurt lucrurile”, a spus Radu Stroe, la Realitatea TV.

Ministrul a făcut referire la altercațiile dintre polițiștii care au mers, vineri, pentru a-i duce la audieri pe elevii de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” care au susținut bacalaureatul, după ultima probă a examenului, și părinții care își așteptau copiii în fața școlii, precum și la declarațiile făcute cu această ocazie de purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Alexandru Niculae.

Polițiștii au mers, vineri, la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, cu autocare, pentru ca 100 de elevi să fie duși la audieri, după susținerea ultimei probe a bacalaureatului. În fața intrării în curtea Liceului „Bolintineanu” erau zeci de părinți care își așteptau copiii. Unii dintre părinți, nemulțumiți că polițiștii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu atocarul și a-i duce la audieri, i-au huiduit și au reclamat că aceștia fac un abuz. Totodată, la intrarea autocarului în curtea liceului au existat și altercații între părinți și polițiști.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Alexandru Niculae, declara că polițiștii au mers la liceu pentru a pune în executare peste o sută de mandate de aducere emise pe numele unor elevi care au susținut examenul de bacalaureat la această școală. Acesta a spus că polițiștii vor pune în executare aproximativ o sută de mandate de aducere emise de instanță, precizând că elevii vor fi duși cu autocare la audieri, însă nu au calitatea de învinuiți și nu sunt reținuți, iar părinții își pot însoții copiii.
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente