Acasă Locale Stiri Satu Mare Răspunsul consilierilor UDMR la declarațiile primarului

Răspunsul consilierilor UDMR la declarațiile primarului

consilul-local

Prin intermediul unui comunicat de presă remis pe adresa redacției noastre, grupul de consilieri municipali UDMR răspunde criticilor adresate acestora de către primarul Dorel Coica, în cadrul conferinței de presă organizate duminică, 29 martie.

În cadrul întâlnirii cu presa, primarul Dorel Coica a criticat consilierii UDMR pentru că aceștia s-au abținut de la votarea proiectului de hotărâre cu privire la strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare pe perioada 2015-2025. Vă reamintim că în urma votului din cadrul ședinței ordinare de joi, 26 martie, proiectul de hotărâre privind strategia de dezvoltare a municipiului, reședință de județ a fost respins de consilieri.

În continuare vă prezentă integral conținutul comunicatului de presă remis pe adresa redacției noastre:

„Citind în presă declarațiile primarului Coica, avem impresia că ele sunt file din povestea baronului Münchausen, nicidecum demne de declarațiile unui primar de reședință de județ din Ardeal, cum este și municipiul Satu Mare. Atacurile personale, devenite deja tradiționale după revenirea domnului Coica din excursiile exotice din străinătate, au doar rolul de a distrage atenția cetățenilor de la problemele reale ale Sătmarului. Pe această cale dorim să răspundem la temele de interes public:

Ne întrebați domnule Primar dacă municipiul avea strategie până acum: chiar și Dumneavoastră ați votat în calitate de consilier local în 26.03.2010, planul integrat de dezvoltare urbană (PIDU) care conținea proiecte și soluții concrete de dezvoltare pentru municipiu. Este vorba de acele investiții pe care chiar Dumneavoastră le inaugurați din 2012 încoace și se pare că doar cu astea vom rămâne și până în 2016: proiecte de infrastructură conținând peste 15 străzi în zona Solidarității și zona Botizului, Centrul Tehnologic, reabilitarea clădirii Teatrului de Nord și a Casei Meșteșugarilor, proiecte ISPA de zeci de milioane de euro, iar pentru a clarifica cine ce a dezvoltat, precizăm: atât pistele de biciclete existente cât și sistemul de supraveghere stradală se datorează administrației anterioare, condusă de UDMR.

Referitor la declarațiile politice ale primarului: nu este atribuția lui să catalogheze public pe consilieri folosind funcția deținută sau să se amestece în treburile interne ale unei formații politice, cum nici noi nu comentăm public jocurile subterane al vreunui partid sau scandalul cu înregistrarea audio ce a adus prejudicii de imagine orașului nostru în mass-media națională.

Nu dorim să comentăm declarațiile rostite la conferința de presă, deoarece nu putem cobori la acest nivel suburban. Însă dacă nu aveți timp să ne ascultați în direct domnule Primar, vă adresăm câteva întrebări la care așteptăm răspunsuri concrete în scris, nu declarații de presă:

– Vă rugăm să ne prezentați public, la următoarea ședință a Consiliului Local toate proiectele finalizate și aprobate de către Consiliu, cum ar fi: Sala Polivalentă, bazinul de înot, al treilea pod peste Someș sau orice alt proiect pe care, – redând exact formularea domnului Coica – „l-ați băgat la finanțare” la diferite ministere;

– Solicităm să ne prezentați public măsurile luate după sesizarea Curții de Conturi privind prejudiciul de circa 1.5 milioane de euro în urma verificării lucrărilor pe drumul Sătmărel, precum și suma totală cheltuită pentru acest tronson intre anii 2013-2015;

– Solicităm prezentarea proiectelor și autorizațiilor de construcție pentru lucrările efectuate și cele planificate privind amenajarea parcărilor publice, vă rog să precizați dacă ați omis sau dacă ați încălcat intenționat prevederile Regulamentului de Urbanism Local?

– Pe baza Legii 544/2001 privind accesul la informații publice, solicităm să prezentați public componența delegației la vizita „oficială” efectuată în Republica Populară Chineză și cheltuielile publice aferente, împreună cu rezultatele acestei vizite „strategice”.

În incheiere vă supunem atenției Dumneavoastră domnule Primar, lecturarea Legii 393/2004 privind statutul aleșilor locali, Art.49: „Aleșii locali sunt obligați să dea dovadă de cinste și corectitudine …”.

Cu respect pentru sătmăreni,
grupul de consilieri
UDMR Satu Mare”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Nicolae Ciucă – desemnat pentru funcția de premier

Nicolae Ciucă este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de premier, propunerea a fost acceptată și de președintele...

Legea consumatorului vulnerabil explicată de liderii PNL Satu Mare

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 21 octombrie 2021, la sediul Partidului...

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Comentarii recente