vineri, mai 31, 2024
AcasăsusRazie printre comercianții de carne din Micula

Razie printre comercianții de carne din Micula

În baza unui Plan de acțiune inițiat de Inspectoratul General al Poliției Române, la nivelul județului SATU MARE se organizează și se desfășoară  acțiuni punctuale pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite cu produse agroalimentare și de origine animală.

O astfel de acțiune s-a derulat ieri, pe raza comunei Micula, cu efective de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. În acest context au fost efectuate verificări asupra a 12 societăți comerciale și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 lei, din care 6 pentru fapte care contravin Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și una în baza OUG 28/1999, privind obligația agenților economici de a utilize aparate de marcat electronice fiscale.

Astfel, polițiștii au identificat 6 administratori de societăți comerciale care ofereau spre vânzare produse agroalimentare și de origine animală a căror termen de valabilitate era expirat, produsele în cauză, carne și ouă, fiind ridicate în vederea confiscării și distugerii.

La una dintre societățile comerciale verificate, au fost identificate în casa de marcat sume de bani nefiscalizate, sancțiunea contravențională aplicată în acest caz fiind însoțită de măsura complementară de confiscare a banilor nefiscalizați.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente