vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareRCA-urile ar putea fi încheiate doar pe 12 luni

RCA-urile ar putea fi încheiate doar pe 12 luni

Una dintre legile cu impact major asupra celor peste 6 milioane de șoferi din România se modifică iar. Printre propunerile cu mari șanse de a trece sunt și măsuri care ar duce, pe termen scurt, la creșterea costurilor suportate de șoferi, scrie Capital.

Un amendament extrem de important, susţinut, spun sursele Capital, nu doar de către ASF, asigurători şi brokeri, dar şi de către service-uri este eliminarea posibilităţii ca asigurarea RCA să se încheie pe alte perioade decât şase luni sau un an. Se propune, defapt, revenirea la forma de dinaintea adoptării ultimei legi RCA.

” Propunem eliminarea posibilitătii încheierii contractului RCA pe altă perioadă decât 6 luni şi 12 luni. “, arată o propunere a Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare (PRBAR). Mai mult, susţin surse implicate în discuţii, se discută chiar posibilitatea ca poliţa să fie încheiată doar pe 12 luni.

De menţionat că, potrivit documentului, toate părţile prezente la discuţii susţin această măsură. Singurul amendament major a venit din partea Consiliului Concurenţei, care doreşte ca poliţele subanuale să fie păstrate, în cazul maşinilor înmatriculate pe firmă

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente