29.8 C
New York City
joi, august 18, 2022
AcasăSportInternationalReal Madrid a cucerit Liga Campionilor

Real Madrid a cucerit Liga Campionilor

De la agonie la extaz, așa au trăit suporterii Realului finala de Liga Campionilor împotriva rivalilor din Madrid, Atelitico. După ce aceștia au fost conduși cu 0 la 1 mai bine de jumătate meciul, galacticii au marcat prin Ramos în minutele de prelungiri ale timpului regulamentar. Mai apoi în prelungiri aceștia au marcat de 3 în mai puțin de 10 minute.

 

Godin a deschis scorul la o fază fixă (36), profitând de greșeala lui Casillas, ieșit din poartă aiurea, dar și de indecizia lui Khedira, omul său de marcaj.

După pauză, tot Atletico a ieșit mai determinată de la cabine, aceștia au pus în dificultate defensiva Realuli, în primele minute ale reprizei a doua. Jocul s-a schimbat însă cand antrenorul galacticilor l-a înlocuit pe mijlocașul defensiv Khedira cu un alt jucător, mai ofensiv, Isco.

După aceea Real și-a pus adversarul în corzi, Atletico apărându-se supranumeric. Antrenorul acestora a calculat greșit timpul și a crezut că echipa sa poate rezista până la final cu acel avantaj minim. În minutul 90+3 Sergio Ramos înscrie cu o lovitură de cap, un gol meritat pentru echipa lui Ancelotti.

Ultimele 30 de minute, n-au avut istoric pentru că Atletico n-a mai avut suflu. Sufocată fizic, echipa lui Simeone a cedat în flancul unde Juanfran juca deja șchiopătând și Bale a marcat golul care a deschis larg drumul spre trofeu. Reușitele lui Marcelo și Ronaldo, ultimul din penalty, au consfințit un succes pe care Real îl așteaptă de 12 ani.

Scorul din final e prea sever pentru ce s-a întâmplat pe teren, mai ales pentru ce s-a întâmplat în primele 90 de minute, este o victorie meritată pentru o echipa care a căutat să joace fotbal , nu doar să îi împiedice pe adversari să o facă.

Am suferit mult în acest meci. Atletico au marcat cu mult noroc după o greșeală a noastră, dar apoi alte ocazii n-au mai avut. Am încercat apoi să revenim în meci, dar am reușit acest lucru abia în prelungiri. Dacă ne uităm la ocazii, cred că victoria noastră e meritată. Adversarii s-au apărat bine și au tras mereu de timp a spus Casillas.

Portarul galacticilor care și-a trecut în cont cea de-a treia Ligă a Campionilor, este bucuros de realizarea pe care a făcut-o Real prin succesul de la Lisabona.

La Decima seamn
ă mult mai mult decât un campionat mondial. De multă vreme nu mai cștigaserăm Champions League. Zece e o cifră rotundă. Acum doi ani am promis acest trofeu. Trebuie să-i felicităm și pe cei de la Atletico și pe fanii ei, care au rămas pe stadion până la final, a conchis Iker Casillas.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente