Acasă Locale Stiri Satu Mare Rebeca Istrate și-a lansat cartea de debut „ Învinge răul prin bine”

Rebeca Istrate și-a lansat cartea de debut „ Învinge răul prin bine”

Vineri, 14 decembrie, sătmăreanca Rebeca Istrate a debutat cu cartea motivațională Învinge răul prin bine, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din municipiul Satu Mare. Este prima carte de acest gen scrisă de o sătmăreancă, la vârsta de numai 23 de ani.

Cartea tinerei a fost apreciată drept una ce încearcă să ne pună în matca noastră firească.

”Cartea se citește ușor, dar nu repede. Nu poți să o citești nici în diagonală, nici să sari paginile, pentru că, în permanență, autoarea este într-un dialog cu cititorul. Ea nu scrie pentru ea, nu scrie pentru sine. Ea nu vrea să arate ce știe sau cât de bună este. Nu se străduiește niciodată să facă măcar un joc de cuvinte, să dea bine. Scopul este mult mai profund, și anume acela să poată intra în rezonanță ea, autoarea nevăzută, cu nevăzutul cititor. Și prin intermediul sentimentelor și senzațiilor pe care le transimte, să încerce să ne pună în matca noastră firească.

După ce termini cele 100 și ceva de pagini pe care le are cartea, este imposibil să nu cazi pe gânduri. […] Suntem într-un teatru existențial. Din nefericire, tot timpul corinta de pe scenă este trasă, și noi suntem spectatorii la o piesă care n-are loc niciodată. Iată, vine Rebeca și deschide acea cortină, și spune: aveți curajul să vă uitați la piesa de teatru a vieții voastre”, a spus scriitorul sătmărean, Felician Pop.

Despre carte au mai vorbit Nadia Baciu, Loredana Știrbu, Bianca Buie-Negrean și autoarea.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente