Acasă Locale Stiri Satu Mare Recomandări împotriva hoților

Recomandări împotriva hoților

hot

Multe infracțiuni sunt comise sub impulsul momentului, hoții profitând de un geam deschis sau de bunurile de valoare lăsate la vedere în autoturisme. Printr-un set minim de măsuri puteți să preveniți astfel de situații și să nu deveniți o victimă.
Cele mai multe sugestii pe care polițiștii vi le fac sunt practice și nu implică o investiție financiară foarte mare – dar pot realiza o diferență foarte mare. Lucruri simple precum închisul unei ferestre sau încuiatul portierelor autoturismului – chiar dacă sunteți plecat și pentru câteva minute – sau manifestarea unei atenții sporite asupra genții sau telefonului, toate pot fi suficiente pentru a preveni comiterea unui furt.
Casa dvs.nu trebuie să fie o țintă ușoară pentru hoți! Multe furturi din locuințe sunt comise spontan, favorizate de oportunitățile create de neatenție sau neglijență. Un hoț observă un geam deschis, o ușă neasigurată sau lipsa unui sistem de alarmă și acest lucru îl determină să acționeze.
Statisticile făcute la nivel național arată că cel puțin un sfert din furturile din locuințe sunt comise pe fondul lipsei de precauție și a neluării celor mai elementare măsuri de siguranță.
Important de știut că este ușor să vă protejați locuința și să îi descurajați pe infractori, dacă respectați câteva reguli:

La plecarea de acasă verificați dacă toate ușile și ferestrele sunt încuiate – chiar dacă ieșiți doar pentru câteva minute.
 Asigurați-vă că nici cheile locuinței, nici cheile autoturismului nu sunt la vedere și nu sunt ținute în locuri ușor accesibile hoților.
Dacă montați o alarmă, este indicat să fie vizibilă și să o activați de fiecare dată când plecați de acasă.
Nu ascundeți chei de rezervă afară, în garaj sau în magazie. Hoții caută întotdeauna acolo.
Nu lăsați obiecte în afara casei, pe care hoții le pot utiliza pentru a pătrunde în casă.

Asigurați-vă că obiectele de valoare precum laptopul sau telefonul mobil nu pot fi
văzute de pe fereastră.
Nu lăsați la vedere sume de bani sau documente cu datele personale: nume, adresa, cod numeric personal sau facturi/extrase bancare;
Atunci când plecați în vacanță discutați cu un vecin sau o cunoștință să treacă periodic să verifice starea locuinței și să colecteze poșta;
Asigurați o bună luminozitate atât în exteriorul locuinței, cât și în casa scării;
Montați pe ușa de acces două încuietori, având sisteme de chei diferite;
Lăsați lumina aprinsă sau un aparat de radio în funcțiune atunci când plecați din locuința pe timpul nopții. Acest lucru îi derutează pe eventualii „musafiri nepoftiți”;
Nu lăsați bilete în ușă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conținut să sesubînțeleagă absența dvs. de acasă.
Montați la ferestre draperii sau jaluzele care să vă ferească locuința de privirile indiscrete.

- Advertisment -

Cele mai populare

Adrian Cozma – ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal

Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal s-a reunit duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de...

Hamilton campion în MP al Rusiei! Victoria cu nr. 100 din carieră

Duminică a avut loc cursa din cadrul Marelui Premiu al Rusiei ce se desfășoară...

Florin Cîţu este noul președinte al Partidului Naţional Liberal

Premierul României, Florin Cîțu, este noul președinte al Partidului Naţional Liberal - PNL după...

Atletico Madrid a pierdut în deplasare cu ultima clasată. Liverpool a remizat cu nou promovata Brentford

Ultima clasată din campionatul Spaniei, Deportivo Alaves i-a administrat prima înfrângere din acest sezon formației pregătite de Diego...

Comentarii recente