Acasă Locale Record de vaccinări la Satu Mare. Se vor deschide noi centre

Record de vaccinări la Satu Mare. Se vor deschide noi centre


Iată că sătmărenii își vin în fire și aleg să se vaccineze în număr tot mai mare împotriva COVID -19. De la începutul campaniei de vaccinare județul nostru nu a mai înregistrat rezultate atât de bune în ceea ce privește numărul sătmărenilor care aleg să se imunizeze împotriva virusului. Prefectul Altfatter Tamas salută faptul că sătmărenii au înțeles că singura cale de a pune punct pandemiei de coronavirus este vaccinarea.

Joi 21.10.2021 în centrele de vaccinare deschise în județ și prin intermediul medicilor de familie s-au vaccinat 1404 persoane, ceea ce reprezintă un record pentru ultimele luni de zile.

Dintre acestea, 733 reprezintă noi vaccinați (cu doza 1 de vaccin tip Pfizer sau Moderna sau cu doza unică de la Johnson&Johnson), 119 persoane s-au inoculat cu doza 2 de rapel și 552 persoane cu doza 3 (booster). Până în acest moment 101819 sătmăreni s-au inoculat cu cel puțin o doză de vaccin iar 97790 de persoane au schema completă de vaccinare.


În contextul interesului crescut al populației pentru vaccinare, prefectul a solicitat Direcției de Sănătate Publică Satu Mare extinderea programului tuturor centrelor de vaccinare deschise în acest moment, care să funcționeze în regim de 7 zile din 7, program zilnic de 12 ore. În același timp se va analiza oportunitatea redeschiderii unor noi centre de vaccinare în municipiu dar și în județ.

Centrele de vaccinare operaționale sunt: Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean de urgență Satu Mare – Policlinica Veche ( tel. 0747177414), Școala Gimnaziala ”Avram Iancu” Satu Mare – Sala de sport (tel. 0747177384), Grup Școlar ”Iuliu Maniu” Carei (tel. 0747177480), Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș (tel. 0722407731), Punctul de vaccinare din Vama Petea.

- Advertisment -

Cele mai populare

Voluntarii ISU Satu Mare salvează vieti și prin donarea de sânge

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la data 5 de...

Avansări în grad la ISU Someș

De Ziua Națională a României, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă - ISU “Someș” Satu Mare, au...

Un sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități. Are nevoie de ajutorul nostru

Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilități, este mișcarea prin care se dorește accesibilizarea sportului...

A căzut prima zăpadă în județul Satu Mare

Serviciul Public Județean - SPJ Salvamont Satu Mare anunță că în județul Satu Mare a căzut prima zăpadă....

Comentarii recente