luni, decembrie 4, 2023
AcasăsusRegal folcloric la „Io-s fecior din Medișa”ediția a IV-a

Regal folcloric la „Io-s fecior din Medișa”ediția a IV-a

pagian 12

Duminică, 13 septembrie a avut loc în satul Medișa spectacolul folcloric, devenit deja tradiție,  „Io-s fecior din Medișa”. Spectacolul s-a bucurat de un număr însemnat de locuitori din sat și din împrejurimi care au venit să urmărească programul pregătit cu mare atenție.

Evenimentul a început cu discursurile oficiale susținute de primarul comunei Viile Satu Mare, Szucs Szabolcs și directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Robert Laszlo, care au vorbit despre păstrarea tradițiilor, promovarea locurilor natale și a oamenilor care nu își uită rădăcinile.

Spectacolul a debutat cu recitalul susținut de Vlad Crasnai, fiu al satului Medișa și principal promotor al evenimentului „Io-s fecior din Medișa”. Vlad a debutat în cariera muzicală la Palatul Copiilor Satu Mare sub coordonarea profesorului Nicu Miclăuș. În anii de activitate a urcat pe scenă alături de diferite ansambluri precum Ansamblul Ceatăra, Ansamblul Codrișorul din Satu Mare, Ansamblul Dorulețul și Ansamblul Mugurașii din Baia Mare.

Au urcat pe scenă Ansamblul Ceatăra din Carei, care a luat naștere în anul 2001. Reprezintă zona folclorică Codru a județului Satu Mare și funcționează pe lângă Casa de Cultură Municipală din Carei. Acompaniamentul ansamblului este realizat de către Taraful Ceatăra, acesta fiind format din  frații Adrian, Vlad și Bogdan Pașca.

Lucia Pop Borlean, fiică a satului care i-a încântat pe ascultători cu piese a căror versuri au fost scrise de mama sa. Lucia Pop Borlean a urcat pe scene alături de artiști renumiți și a fost membru profesionist a Ansamblului Țării Oașului alături de care a participat la nenumărate spectacole.

Primarul comunei Viile Satu Mare, Szucs Szabolcs a acordat premii familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Au urcat pe scenă președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef care l-a felicitat pe Vlad Crasnai pentru inițiativa pe care a avut-o în urmă cu trei ani de a organiza acest eveniment declarând că așa este normal ca tinerii să își promoveze satele de unde vin, iar locuitorii să își promoveze valorile locale.

Programul artistic a fost încheiat de Sorin Buc.

Evenimentul a fost organizat de Județul Satu Mare, Consiliul Județean, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Viile Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente