Acasă Locale Stiri Satu Mare Reprezentanți sătmăreni la Caravana Folclorică din Spania

Reprezentanți sătmăreni la Caravana Folclorică din Spania

Uniunea Mondială de Folclor (I.G.F.) în colaborare cu Federația de Folclor din Spania ”Queixumes dos Pinos” organizează în perioada 20-24 iunie, cea de-a VII-a ediție a „Caravanei Folclorice”.
La Santiago de Compostela – Spania va avea loc întâlnirea tuturor soliștilor participanți la Caravana Folclorică 2019. Timp de patru zile, reprezentanți din România, Spania, Portugalia, Italia, Lituania, Israel, vor promova cântecul și portul popular din țările din care provin.
Anul acesta reprezentanții României vor fi interpretele de folclor: Adelina Costina (Sălaj) și Lavinia Pop (Satu Mare), premiate la Festivalul Concurs Național de Folclor „Rozmarin în colțu` mesii” – Satu Mare, respectiv la Festivalul Concurs Internațional de Folclor „Petre Săbădeanu” – Târgu Mureș. Cele două artiste, vor fi însoțite de către Robert Laszlo – managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, acesta fiind din anul 2017 membru în Asociația Națională de Folclor din România.
Caravana IGF, inițiată de președintele Uniunii Mondiale de Folclor, prof. dr. Dorel Cosma, a prins contur în urmă cu șase ani, prin efortul a patru Federații Naționale de folclor: România, Italia, Franța și Spania.
Prima ediție a festivalului de muzică populară a avut loc în anul 2013, la Colibița (Bistrița Năsăud), iar anul 2019 caravana a ajuns într-un alt colț de lume, mai exact în Santiago de Compostela – Spania, vicepreședintele IGF și președintele Federației de Folclor din Spania ”Queixumes dos Pinos”, Jose Antonia Vinas Mira fiind chiar gazda evenimentului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația sexuală atacată de Klaus Iohanis la CCR ,promovată de deputați

Legea prin care "educația sexuală” în școli este înlocuită cu "educație sanitară” este constituțională, a decis joi Curtea Constituțională, care a respins...

Taxe care pot fii achitate online din Septembrie

Începând de joi, 24 septembrie, plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, a anunțat...

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Comentarii recente