Acasă Locale Stiri Satu Mare Reprezentanți sătmăreni la Caravana Folclorică din Spania

Reprezentanți sătmăreni la Caravana Folclorică din Spania

Uniunea Mondială de Folclor (I.G.F.) în colaborare cu Federația de Folclor din Spania ”Queixumes dos Pinos” organizează în perioada 20-24 iunie, cea de-a VII-a ediție a „Caravanei Folclorice”.
La Santiago de Compostela – Spania va avea loc întâlnirea tuturor soliștilor participanți la Caravana Folclorică 2019. Timp de patru zile, reprezentanți din România, Spania, Portugalia, Italia, Lituania, Israel, vor promova cântecul și portul popular din țările din care provin.
Anul acesta reprezentanții României vor fi interpretele de folclor: Adelina Costina (Sălaj) și Lavinia Pop (Satu Mare), premiate la Festivalul Concurs Național de Folclor „Rozmarin în colțu` mesii” – Satu Mare, respectiv la Festivalul Concurs Internațional de Folclor „Petre Săbădeanu” – Târgu Mureș. Cele două artiste, vor fi însoțite de către Robert Laszlo – managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, acesta fiind din anul 2017 membru în Asociația Națională de Folclor din România.
Caravana IGF, inițiată de președintele Uniunii Mondiale de Folclor, prof. dr. Dorel Cosma, a prins contur în urmă cu șase ani, prin efortul a patru Federații Naționale de folclor: România, Italia, Franța și Spania.
Prima ediție a festivalului de muzică populară a avut loc în anul 2013, la Colibița (Bistrița Năsăud), iar anul 2019 caravana a ajuns într-un alt colț de lume, mai exact în Santiago de Compostela – Spania, vicepreședintele IGF și președintele Federației de Folclor din Spania ”Queixumes dos Pinos”, Jose Antonia Vinas Mira fiind chiar gazda evenimentului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dublă crimă în județul Satu Mare

Nimeni nu prevedea ceea ce avea să se întâmple în noaptea de joi spre vineri în județul Satu Mare. O crimă oribilă...

Angajări la Spitalul Județean Satu Mare

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare face angajări. Potrivit anunțului sunt scoase la concurs 4 posturi. Se caută...

Minivacanță în siguranță

Românii vor avea parte la finalul acestei săptămâni de o minivacanță prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor. În acest context, în unele zone din...

Avocatul Poporului revine la Satu Mare

După o pauză lungă de aproximativ un an, cauzată de pandemia de coronavirus, reprezentanții instituției Avocatul Poporului revin la Satu Mare. Cancelaria...

Comentarii recente