Acasă Locale Stiri Satu Mare Reprezentanți sătmăreni la Caravana Folclorică din Spania

Reprezentanți sătmăreni la Caravana Folclorică din Spania

Uniunea Mondială de Folclor (I.G.F.) în colaborare cu Federația de Folclor din Spania ”Queixumes dos Pinos” organizează în perioada 20-24 iunie, cea de-a VII-a ediție a „Caravanei Folclorice”.
La Santiago de Compostela – Spania va avea loc întâlnirea tuturor soliștilor participanți la Caravana Folclorică 2019. Timp de patru zile, reprezentanți din România, Spania, Portugalia, Italia, Lituania, Israel, vor promova cântecul și portul popular din țările din care provin.
Anul acesta reprezentanții României vor fi interpretele de folclor: Adelina Costina (Sălaj) și Lavinia Pop (Satu Mare), premiate la Festivalul Concurs Național de Folclor „Rozmarin în colțu` mesii” – Satu Mare, respectiv la Festivalul Concurs Internațional de Folclor „Petre Săbădeanu” – Târgu Mureș. Cele două artiste, vor fi însoțite de către Robert Laszlo – managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, acesta fiind din anul 2017 membru în Asociația Națională de Folclor din România.
Caravana IGF, inițiată de președintele Uniunii Mondiale de Folclor, prof. dr. Dorel Cosma, a prins contur în urmă cu șase ani, prin efortul a patru Federații Naționale de folclor: România, Italia, Franța și Spania.
Prima ediție a festivalului de muzică populară a avut loc în anul 2013, la Colibița (Bistrița Năsăud), iar anul 2019 caravana a ajuns într-un alt colț de lume, mai exact în Santiago de Compostela – Spania, vicepreședintele IGF și președintele Federației de Folclor din Spania ”Queixumes dos Pinos”, Jose Antonia Vinas Mira fiind chiar gazda evenimentului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente