Acasă Locale Stiri Satu Mare Restricții cu ocazie zilei de 1 mai

Restricții cu ocazie zilei de 1 mai

Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare transmite cetățenilor că deși mâine este 1 Mai, care pe lângă faptul că reprezintă Ziua Internaţională a Muncii este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri, anul acesta cu toții va trebui să o abordăm diferit, prin respectarea Ordonanțelor Militare în vigoare, prin păstrarea distanței sociale și în principal, să rămânem acasă.

Astfel, polițiștii sătmăreni recomandă cetățenilor să păstreze distanțarea socială, să evite aglomerațiile, să nu transforme aceste zile în curse pentru cumpărături. De asemenea să respecte indicațiile din magazine și să păstreze distanța în interiorul acestora, să respecte orarul de deplasare și să aibă fiecare cetățean grijă de sănătatea lui.

Informăm cetățenii că ieșirile la iarbă verde sunt interzise astfel că îi îndemnăm să își facă grătarul acasă, cu atât mai mult cu cât prognoza meteo nu se arată prietenoasă în zona noastră, în următoarele zile.

Cei aproape 500 de polițiști, alături de care vor acționa jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali vor fi în stradă în perioada 1 – 3 mai a.c., și sunt pregătiți să intervină prompt pentru siguranța cetățenilor, acolo unde se constată încălcări ale normelor de convieţuire socială sau a prevederilor Ordonanţelor Militare!

Nu se va arăta nicio toleranţă faţă de cei care nu înţeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege că de această dată vom sărbatori acasă, doar în familie.

În toată această perioadă, se acționează cu efective mărite. Alături de structurile de ordine publică și poliție rutieră, echipele de luptători ai structurii de Acțiuni Speciale și ai Jandarmeriei se vor afla în stradă, pentru un răspuns prompt în ceea ce înseamnă asigurarea ordinii și liniștii publice.

- Advertisment -

Cele mai populare

Predica la Duminica Pescuirii minunate.

Domnul este datatorul tuturor darurilor. Orice dar al lui Dumnezeu e desavarsit; atat de desavarsit incat omul se minuneaza. Minunea nu este...

Testul alegerilor

Un scrutin considerat un test înaintea alegerilor legislative cruciale prevăzute în decembrie, ameninţat de un puternic absenteism din cauza intensificării epidemiei de...

Românii decid azi cine îi va reprezenta

După primele ore de vot la alegerile locale 2020, la urne s-au prezentat 1.398.356 de persoane, o prezență de 7,64%, potrivit centralizării...

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Comentarii recente