Acasă Locale Nationale Ministrul Muncii, noi măsuri de protecție socială pentru copii și adulți cu...

Ministrul Muncii, noi măsuri de protecție socială pentru copii și adulți cu dizabilități

20636301 – businesswoman shaking hands with disabled colleague at desk in office

Măsuri importante pentru protecția persoanelor cu dizabilități și a personalului din centrele de îngrijire vârstnici și centrele de copii au fost anunțate de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la începutul ședinței de Guvern de joi.

Ministrul Muncii a propus măsuri suplimentare de protecție specială, pentru părinții copiilor cu dizabilități, pentru personalul din centrele de vârstnici și de copii. Măsurile sunt prevăzute într-un proiect de OUG.

„Fiind vorba de un numar de 150 de persoane, parinti ai copiilor cu dizabilitati cu varste de pana la 7 ani, propunem asigurarea continuitatii indemnizatiei pentru acestia , ca si pentru persoanele care se afla in concediu de acomodare cu copilul avut in vedere pentru adoptie”, a precizat Alexandru la începutul ședinței de la Palatul Victoria.

O altă propunere din viitoarea OUG propusă de ministrul Muncii se referă la salariile angajaților din centrele de bătrâni și cele rezidențiale pentru copii.

Alexandru propune „mentinerea drepturilor salariale ale personalului din centrele de batrani, centrele rezidentiale pentru adulti si copii cu dizabilitati, in conditiile in care lucreaza 14 zile nonstop, 14 acasa”.

Ministrul Muncii a mai propus aprobarea în continuare a transportului gratuit pentru persoanele cu handicap.

Este vorba de un „proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea normelor de acordare a drepturilor de transport interurban gratuit persoanelor cu handicap. Solicitarea n-are nicio implicatie bugetara, e procedurala, discutata cu asociatiile transportatorilor”, a spus Violeta Alexandru.

- Advertisment -

Cele mai populare

Când va fii gata pasarela peste Someș?!

Primarul Kereskényi Gábor a semnat contractul de proiectare și execuție a pasarelei pietonale care va lega Centrul Nou al municipiului Satu Mare...

Prinţul Harry şi Meghan Markle, dezvăluiri despre viața din spatele ecranelor

Pe 7 martie, când va fi difuzat acest interviu exploziv, familia regală britanică nu se va simţi foarte bine.

Legumele şi fructele cu concentraţie mare de pesticide

Unele fructe și legume sunt pli­ne de pesticide, despre care se știe că sunt potențial toxice. Acesta este motivul pentru care este...

Volvo va produce doar mașini full-electrice din 2030

Volvo se va alătura unor mărci precum Jaguar - Land Rover și Bentley și spune că va produce doar mașini electrice din...

Comentarii recente