Acasă Locale Stiri Satu Mare Revista „Poteci” a fost relansată

Revista „Poteci” a fost relansată

Joi, 20 decembrie, la Colegiul Național Doamna Stanca, a avut loc lansarea revistei ”Poteci”
Jubileul revistei „Poteci” apărută în urmă cu 50 de ani la actualul Colegiu Național „Doamna Stanca” Satu Mare, reprezintă neîndoielnic un eveniment care depășește arealul strict școlar. Asta pentru că în jurul acestei reviste s-au format scriitorii importanți ai Sătmarului: Ion Bledea, Ion Baias, George Vulturescu și mulți alții.
În cadrul evenimentului au luat cuvântul: managerul instituției, Robert Laszlo, directorul Colegiului Național Doamna Stanca, Ana-Maria Marușca și scriitorii Felician Pop și George Vulturescu.
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a editat în cinstea acestui eveniment o revistă aniversară în care se întâlnesc creatorii de ieri și de azi care s-au format în această școală.
Mentorul generației de la 1968 a fost dăruitul profesor Teodor Curpaș, care și-a legat cariera și destinul de meleagurile sătmărene. În cuvântul înainte al antologiei „Poteci”, profesorul Curpaș a intuit faptul că tinerii pe care-i sprijinea atunci vor deveni repere peremptorii ale culturii sătmărene.
Este un caz rarisim ca după 50 de ani, același profesor să mai scrie un cuvânt înainte pentru elevii de acum ca într-un arc peste timp presărat cu briliantele spiritului și harului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dragoste dincolo de moarte,in politica

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Comentarii recente