duminică, mai 26, 2024
AcasăLocaleRezultatele controalelor DSVSA între 25.07.2013 - 02.08.2013

Rezultatele controalelor DSVSA între 25.07.2013 – 02.08.2013

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada  25.07.2013  –  02.08.2013, un număr de  65 acțiuni de control la unități și gospodăriile populației.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat, 4 avertismente și  4 amenzi contravenționale , în valoare de  totală de  2400 lei.

Au fost verificate: depozite alimentare, unități de alimentație publică, cantine,  unități de vânzare cu amănuntul, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, unități de procesare carne, unități procesare lapte

In cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: existenta documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igiena, originea materiilor prime si existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea si eliminarea subproduselor, existenta echipamentelor de protecție.

Deficiența  sancționată  a  fost :

–  nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru sigiranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare.  – 2400 lei,  – Brutarie –Cămârzana – 600lei, Iegheriște – 600lei și MagazinAlimentar – Baba Novac – 600lei și Gelu – 600lei .

-neanunțarea medicului veterinar în urma sacrificării porcinelor. – Avertisment – Crescători  particulari  – Petea (1), Medieșu Aurit (1) Someșeni(1)

–  funcționarea de piețe și hale agroalimentare cu spații destinate comercializării      produselor de origine animală fără aprobare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor. – Avertisment – Piețe Agroalimentare – Satu  – Mare.

Vă informăm că în această perioadă medicii veterinari de liberă practică continuă inspecțiile- inventarierea în exploatațiile de animale conform Programului Strategic pe anul 2013. Cu această ocazie solicităm proprietarii de animale să acorde tot sprijinul în desfășurarea  acestei acțiuni. Tot în această perioadă continuă, acțiunea Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, prin intermediul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene,  de informare a populației din județ prin instruiri și afișe, despre acțiunea :  “Cum se poate obține lapte conform cu cerințele Uniunii Europene  –  Recomandări pentru un lapte igienic “, Acțiune demarată  datorită faptului că începînd cu data de 01.01.2014, va fi interzisă comercializarea  sau livrarea către unitățile de colectare sau procesare  a laptelui crud, materie primă, care nu respect cerințele Uniunii Europene. .

Aceste acțiuni întreprinse de către inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare, vor continua  și în  perioada  următoare, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și a animalelor, de a preveni difuzarea bolilor transmisibile și reducerea riscului de apariție a toxiinfecțiilor alimentare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente