29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareRezultatele controalelor inspectorilor OPC

Rezultatele controalelor inspectorilor OPC

jucarii

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare a defășurat, în perioada 9 – 20 mai, o acțiune de control în magazinele sătmărene care comercializează jucării având ca tematică respectarea prevederilor legale privind siguranța jucăriilor. Au fost verificați 13 agenți economici, toți fiind depistați cu nereguli.

Astfel, în cazul a șase agenți economic jucăriile nu avea traduse în limba română avertismentele și instrucțiunile de pe ambalaj privind vârsta utilizatorilor și faptul că acestea conțin piese mici care pot fi înghițite. La trei agenți economici care comercializau păpuși, avioane, excavatoare de jucărie fie nu avea toate instrucțiunile traduse în limba română, fie acestea erau doar în limba maghiară, sau nu avea avertismentele referitoare la utilizarea bateriilor.

În cazul a doi operatori economici nu erau afișate prețurile, iar în cazul altor doi, care comercializau jucării on-line, nu aveau afișate pe site toate informațiile jucăriilor privind caracteristicile, dimensiunile, modul de utilizare sau întreținere.

În urma acțiunilor de verificare, au fost controlate jucării în valoare de 21.944 lei din care oprite temporar de la comercializare jucării în valoare de 4.081 lei. Totodată, au fost aplicate amenzi în cuantum total de 23.000 de lei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente